Restauratie Nicolaaskerk te Westerland op komst?
Uitgegeven op 27-01-2011 om 08:41  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De toren van de Nicolaaskerk in Westerland is al jaren dringend aan een restauratie toe. Het zadeldak lekt, dakspanten verrotten, ankers verroesten en de stenen muren worden uit elkaar gedrukt.De kerk is een beschermd monument: dat geeft beperkingen, maar ook aanspraak op rijkssubsidie. Er bestond een subsidieregeling voor klein onderhoud (de BROM) en voor restauraties (de BRRM). Door de vele rijksmonumenten die een beroep deden op de BRRM en het beperkte subsidiebudget, kwam de Nicolaaskerk niet voor subsidie in aanmerking.
Dit jaar is de BRIM 2011, een instandhoudingsregeling, de opvolger van de beide andere regelingen. De BRIM gaat uit van instandhoudingsperiodes van 6 jaar, te beginnen voor de periode 2012-2017. De rijkssubsidie bedraagt in principe 65% van de kosten, maar ook hier geldt: voor zover het budget van het ministerie dat toestaat.
De aanmelding voor de BRIM-periode 2012-2017 startte zaterdag 15 januari 2011. Op die dag zijn landelijk zon 2000 aanvragen ingediend, waaronder die voor de Nicolaaskerk. Een medewerker van architectenbureau Schagen, die de restauratie voorbereidt, bracht de aanvraag persoonlijk naar Amersfoort, waar de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten speciaal op die zaterdag geopend was om aanvragen in ontvangst te nemen.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...