Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 17-12-2010 om 00:01  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten Wieringen.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf heden voor een ieder de onherroepelijk gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplannen Oosterland en Westerland ter inzage liggen in het gemeentehuis van Wieringen en te raadplegen zijn op de website van de gemeente Wieringen


ONHERROEPELIJK BESTEMMINGSPLAN OOSTERLAND EN WESTERLAND

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf heden voor een ieder de onherroepelijk gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplannen Oosterland en Westerland ter inzage liggen in het gemeentehuis van Wieringen en te raadplegen zijn op de website van de gemeente Wieringen, www.wieringen.nl.

De bestemmingsplannen Oosterland en Westerland zijn door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluiten van 19 mei 2009, nr. 2009-26949 en 2009-26945 gedeeltelijk goedgekeurd. Tegen deze besluiten is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 17 november 2010 uitspraak gedaan inzake de ingestelde beroepen.

Bestemmingsplan Oosterland
Inzake het bestemmingsplan Oosterland is het besluit van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland voor zover het betreft de goedkeuring van de dubbelbestemming “Archeologisch gebied 4” van het plandeel voor de gronden aan de westzijde van het perceel Kerkweg 15 vernietigd en heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening getroffen dat hiervoor de goedkeuring blijft gelden hangende een hernieuwde beslissing hieromtrent.
De overige beroepen zijn ongegrond verklaard. Dit betekent dat het plan in werking is getreden met uitzondering van de eerder niet goedgekeurde plandelen, te weten:
• Wijzigingsbevoegdheid 1 en 2*;
• Artikel 5 “Bedrijfsdoeleinden” lid 2 sub 5 de bouw van een bedrijfswoning op gronden aangeduid met “bedrijfswoning na wijziging toegestaan”;
• Artikel 7 “Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde” lid 9 wijzigingsbevoegdheden b. (wijzigingsbevoegdheid 2) en d. (vergroting bouwvlak);
• Artikel 13 “Archeologisch waardevol gebied 1” (dubbelbestemming) onder lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 14 “Archeologisch waardevol gebied 2” (dubbelbestemming) onder lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 15 “Archeologisch waardevol gebied 4” (dubbelbestemming) onder lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 19 “Algemene wijzigingsbepalingen” sub a.1 de bouw een transformatorstation.

* Wijzigingsbevoegdheid 1 betreft de bevoegdheid het plan te wijzigen voor in totaal 14 woningen tussen Gemeenelandsweg en de Kerkweg. Wijzigingsbevoegdheid 2 betreft de nieuwe woning aan de Kerkweg tussen 3 en 9.

Bestemmingsplan Westerland
Inzake het bestemmingsplan Westerland zijn alle beroepen niet-ontvankelijk danwel ongegrond verklaard. Dat betekent dat het plan in werking is getreden met uitzondering van de eerder niet goedgekeurde plandelen, te weten:
• Wijzigingsbevoegdheid 1 en 3 tot en met 6**;
• Artikel 3 “Woondoeleinden” lid 8 de wijzigingsbevoegdheid voor maximaal 15 recreatiewoningen: één per vrijstaande woning;
• Artikel 5 “Bedrijfsdoeleinden” lid 8a. wijzigingsbevoegdheid voor perceel Poelweg 21 om bij bedrijfsbeëindiging een extra woning toe te staan;
• Artikel 6 “Opslag” de wijzigingsbevoegdheid voor 2 recreatiewoningen ter plaatse van de schuur op het perceel De Haukes 10;
• Artikel 9 “Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde”, lid 9 sub a -2, de vestiging van een horecabedrijf op het perceel De Haukes 42;
• Artikel 9 “Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde”, lid 9 sub b (vegroting bouwvlak);
• Artikel 9 “Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde”, lid 9 sub c en d, wijzigingsbevoegdheid 3 en 4 voor elk twee recreatiewoningen bij de eendenboeten aan de Waterweg ;
• Artikel 9 “Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde”, lid 9 sub e., wijzigingsbevoegdheid 6 voor een woning tegenover Waterweg 5;
• Artikel 15 “Archeologisch waardevol gebied 1” (dubbelbestemming) lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 16 “Archeologisch waardevol gebied 2” (dubbelbestemming) lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 17 “Archeologisch waardevol gebied 3” (dubbelbestemming) onder lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 18 “Archeologisch waardevol gebied 4” (dubbelbestemming) onder lid 3 b. en lid 4 c.;
• Artikel 24 “Algemene wijzigingsbepalingen” sub a.1 de bouw een transformatorstation;
• Artikel 24 “Algemene wijzigingsbevoegdheid”, wijzigingsbevoegdheid 5, Poelweg 33 en 56 ter plaatse van het garagebedrijf: 24 woningen / appartementen en 500 m² detailhandel in watersportartikelen.

** Wijzigingsbevoegdheid 1 betreft het bouwen van één woning aan de Poelweg na het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten ter plekke. Wijzigingsbevoegdheden 3 en 4 betreffen het oprichten van recreatiewoningen binnen de bestemming agrarische doeleinden met landschappelijke waarde in het gebied waar nog eendenboeten aanwezig zijn. Wijzigingsbevoegdheid 5 betreft de realisatie van 24 woningen en detailhandel aan de Poelweg. Wijzigingsbevoegdheid 6 betreft het oprichten van een woning tegenover het perceel Waterweg 5 na het beëindigen van bedrijfsactiviteiten op het perceel Poelweg 8.


Het indienen van bezwaar of het instellen van beroep tegen de onherroepelijke bestemmingsplannen is niet mogelijk.


HAVENVISIE TER INZAGE

Op 14 december jl. is in Den Oever een presentatie geweest van de Havenvisie (Masterplan Historische haven Den Oever). Eerder dit jaar heeft de raad van de gemeente Wieringen ingestemd met het ontwikkelen van een visie op de toekomst van de haven van Den Oever. Het resultaat daarvan is inmiddels beschikbaar en zal voor de raadsvergadering van 3 februari 2011 op de agenda komen. De raad zal daarbij het voorstel krijgen om de havenvisie vast te stellen.

Vanaf maandag 20 december 2010 tot vrijdag 14 januari 2011 zal de visie voor een ieder op in het gemeentehuis ter inzage liggen. Eveneens is de visie via de internetpagina Bekendmakingen van de gemeente Wieringen (www.wieringen.nl) in te zien en of te downloaden. Tot 15 januari 2011 bestaat de gelegenheid om een reactie op de visie te geven. Tegen het besluit van de gemeenteraad op 3 februari 2011 bestaat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep.

De reactie kan gezonden worden aan het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, postbus 1, 1777 ZG in Hippolytushoef.


BOUWEN EN WONEN

A: Ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 10 december tot en met 16 december 2010 de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen:

Voor : het slopen van een woning (omgevingsvergunning SL-2010-014);
Locatie : Voorstraat 6, 1779 AD te Den Oever
Datum ontvangst : 13 december 2010


B: Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 10 december 2010 tot en met 16 december 2010 de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:

Voor : het veranderen van de voorgevel van de woning (omgevingsvergunning Co-2010-088);
Locatie : Klufterkrogt 10, 1777 NT te Hippolytushoef
Datum besluit : 13 december 2010


C. Verleende bouwvergunning*
verzonden: 13 december 2010
- het oprichten van een dakopbouw op de woning op het perceel Akkermantje 2, 1777 DP te Hippolytushoef (lichte bouwaanvraag BL-2010-068)

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien bij de afdeling Grondgebiedzaken in het gemeentehuis (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). We zijn geopend op maandag tussen 17 uur en 19 uur, buiten deze avondopenstelling dient u een afspraak te maken.
Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.

Tegen de onder B genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum verzending een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.
Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor de onder C genoemde beschikking met een * geldt het volgende:

De bouwvergunning met ontheffing treedt in werking met ingang van de zevende week na de dag waarop het besluit tot ontheffing bekend is gemaakt. Dit heeft in ieder geval tot gevolg dat niet eerder van de bouwvergunning gebruik kan worden gemaakt en daarom pas na afloop van deze termijn met de bouw kan worden gestart.

Belanghebbenden, die bij de voorbereiding van dit besluit hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzage termijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, hebben de mogelijkheid in beroep te gaan tegen dit besluit.

De beroepstermijn van zes weken start met ingang van de dag na deze publicatie. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank te Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG te Alkmaar. Na indiening van het beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd. Hiervoor bent u legeskosten verschuldigd.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227 594300.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 7 december 2010 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende vergunning aan Liander voor het leggen van kabels en het plaatsen van 1 stroomverdeelkast ter plaatse van de Zwinstraat te Den Oever;
 Verleende ontheffing ex art. 4:6 APV aan Tractoren Organisatie Wieringen (TOW) voor het gebruik van een geluidsinstallatie tijdens de Trekkertrekwedstrijden op 10 juli 2011;
 Collectieve festiviteiten: Hippofeesten 2 juni t/m 6 juni 2011, Kermis 28 juli t/m 1 augustus 2011, Flora en Visserijdagen 2 t/m 5 september 2011 en Dorpsfeest Westerland 18 en 19 juni 2011 aangewezen als dagen waarop voor genoemde dorpen voorschriften m.b.t. geluidsniveau zoals vermeld in Besluit Algemene regels inrichtingen milieubeheer niet van toepassing zijn;
 Verleende ontheffing onder voorwaarde ex art. 35 Drank- en Horecawet aan E. Wittink voor het verstrekken van zwak-alcoholishce drank tijdens muziekevenement 25/26 december a.s. in Partycentrum Concordia te Hippolytushoef.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 7 december 2010 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Tractoren Organisatie Wieringen (TOW) voor het houden van het evenement op zondag 10 juli 2011 op het land van de fam. Ruijter aan de Bierdijk te Stroe;
 Verleende ontheffing ex art. 3 Zondagswet aan Tractoren Organisatie Wieringen (TOW) voor het gebruik van een geluidsinstallatie op zondag 10 juli 2010 na 13.00 uur;
 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Basisschool De Branding voor het houden van een levende kerststal in de Hoofdstraat voor de RK Kerk in Hippolytushoef op 16 december a.s. van 13.00 – 16.00 uur.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Hippolytushoef, 17 december 2010
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester

(advertentie)
Actueel...
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters
16-04-2024 Raadsvergadering vervroegd
15-04-2024 Film (G)een Wieringer Eiland festival 2024
15-04-2024 Asieldier van deze week, kat Blacky
15-04-2024 Nieuwe bus voor Omring
15-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
15-04-2024 Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2024
15-04-2024 Organisatie kijkt terug op succesvol festival
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-