Slecht weekend voor Tonegido-BKC
Uitgegeven op 15-11-2010 om 23:55  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM/ZWAAG - De herenselecties van Tonegido/BKC hebben dit weekend geen goede zaken gedaan in de competitie. De eerste selectie verloor na een ijzersterke eerste helft uit tegen US in Amsterdam 35-29.

De handbalmannen van coach Noordhoek hadden weer een zaterdagavondwedstrijd. Het Universiteit team US was de tegenstander. Vooraf werd het belang van deze wedstrijd nog eens goed aangestipt. Winnen is blijven meedoen in de bovenste regionen. Bij verlies sta je direct weer in de middenmoot. In de bloedhete sporthal begon Tonegido/BKC voortvarend. De groengelen kwamen op voorsprong door goed uitspeelde acties 2-4. De inzet was hoog en Tonegido/BKC speelde met beleving. De thuisploeg bleef vechten en liet zo het gat niet al te groot worden 8-10. In de tweede fase van de eerste helft was Tonegido/BKC op vol vermogen. Bij 9-11 waren het de gasten die het spel bepaalden US speelde absoluut verdienstelijk maar had geen antwoord op het scorend vermogen van de gasten. Vanuit elke positie werd gescoord. Tonegido/BKC liep uit naar een verdiende 11-17. Helaas kwam hier het moment van het scheidrechtelijke duo. Daar ze al vroeg in de wedstrijd lieten weten erg aanwezig te zijn lieten ze nu ook weten graag het spel te willen maken. Binnen no-time stonden er nog maar vier spelers van de gasten op het veld. Dit had natuurlijk invloed op het goede spel van Tonegido/BKC. US kon het verschil weer overbrugbaar maken door terug te komen tot een ruststand 16-19. Met 19 doelpunten in 30 minuten was coach Noordhoek dan ook te spreken over het scorend vermogen. De verdediging moest wel compacter en ook de frustratie die soms naar boven kwam door de arbitrage moest worden ingeslikt. Werd dit gedaan dan was de overwinning nabij.

Ander gezicht
Helaas was de start niet zoals gewenst, US was direct daadkrachtig en kwam binnen 5 minuten langszij 20-20. Tonegido/BKC herpakte zich maar was in de eerste fase van de tweede helft het initiatief kwijt 25-24. "Er leek wel een heel ander team te staan" zei Noordhoek na de wedstrijd. Tonegido/BKC ploeterde voort maar was geen schim maar van de doelpuntenmachine van de eerste helft.
Afspeelfouten en gebrek aan beleving braken de "Kroners" uiteindelijk op. De koppies gingen naar beneden en US profiteerde optimaal. Bij de thuisploeg was het een positief effect dat het initiatief was overgenomen. De Amsterdammers liepen in de eindfase de groengelen volledig voorbij en kwamen tot een verdiende, iets wat geflateerde, uitslag van 35- 28.

Gijs Bakker 6, Cristiaan van Tongerlo 6, Sebas Jellema 5, Remco Bakker 3, Nathan krom 2, Stefan Baars 2, Bart de Vries 2, Senne Hiemstra 1 en Paul Schilder 1

BKC/Tonegido

De tweede selectie van coach Janne van Excel wilde de goede wedstrijd van vorige week tegen WestFriezen natuurlijk voortzetten.
In Zwaag was het puntloze Risdam Zebra's de tegenstander. Het talententeam begon goed maar Risdam bleek een taaie tegenstander. Van 2-4 ging het naar 4-4 en vandaar verder gelijk op. Risdam speelde in een 5-1 verdediging waar de opbouwers van BKC/Tonegido veel moeite mee bleken te hebben. De opbouwers probeerde de bal te vaak over de stoorspeler heen te spelen. De slimme stoorspeler kon door veelal gebrek aan precisie de bal onderscheppen en scoren. De thuisploeg sloeg een gaatje 10-6 en doordat de twee gekregen penaltys niet werden benut kwamen de gasten niet dichterbij. BKC/Tonegido werkte wel hard en probeerde zo weer op koers te komen. Toch bleef Risdam op voorsprong en ging zo verdiend de rust in met 16-10. Coach van Excel had zijn team goed neergezet na de thee. De geelgroenen kwamen snel weer in het spoor 17-13. Maar steeds als BKC/Tonegido in de buurt kwam was er wel iets wat de opmars stagneerde. Een onbegrijpelijke 2 minutenstraf, wederom twee strafworpen missen of een afspeelfout deden voorkomen dat de gasten de aansluiting vonden 23-18. In een rommelig einde met zelfs nog een terechte rode kaart voor de thuisploeg was Risdam de meerdere in Zwaag. Als de strafworpen werden verzilverd en er minder balverlies was dan hadden de gasten hier ook best de punten mee naar huis kunnen nemen.

Ben Bachet 5, Jac Bijl 4, Maikel Baars 4, Senne Hiemstra 3, Geert Dreuning 3, Janne van Excel 1 en Niels Borst 1.

(door verlies van notitie is het een klein beetje natte vinger werk geworden...mea culpa maxima)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~