Break Out 88 vaart met de punten terug
Uitgegeven op 18-10-2010 om 09:29  |  link  |  bewaar  |  print

TEXEL - Afgelopen zondag moest de Heren 1 van basketbalclub Break Out ’88 de TESO sponsoren om bij de sporthal van de tegenstander te komen. Tegenstander waren de Marels uit Den Burg (Texel). Volgens de routeplanner de op één na dichtstbijzijnde tegenstander, maar dat boottochtje zorgt ervoor dat je toch op tijd weg moet.

Andere jaren legde Break Out het nog wel eens af tegen de lange mannen van Texel, maar met 4 man boven de 2 meter in het team zou dit wat evenwichtiger moeten worden. De heren waren mooi op tijd in de hal, zo konden zo goed inspelen op de vervelende sporthalvloer en de vreemde basketconstructie. Om half 5 stipt kon de wedstrijd beginnen. Break Out begon met een zoneverdediging, dit pakte de vorige wedstrijd in het laatste kwart goed uit. Deze wedstrijd leek het de Wieringers ook geen windeieren te leggen. Het eerste kwart kwamen de thuisploeg maar één keer tot scoren, de stand was na dat kwart 2 – 9.

Het tweede kwart ging Break Out goed door. Na 5 minuten stonden ze op 20 punten en de tegenstander kwam maar niet door de goed georganiseerde mannen heen. Ook het afstandschot werd door de hard werkende verdedigers prima verhinderd. Echter na deze goede 5 minuten verslapte de verdediging toch enigszins. De lange mannen van de Marels stonden een paar keer goed vrij onder het bord en gooiden de bal er makkelijk in. Aanvallend gezien bleef Break Out wel goed rondpassen en zoeken naar de vrije man. De aanvallen duurden lang, maar zo lang je meer punten dan de tegenstander hebt is dat prima. Bij de rust was de tussenstand 10 – 27.

De tweede helft begonnen de gastheren wat feller. De opbouw van Break Out kwam hierdoor net als in andere wedstrijden in de problemen , met aan paar goede fast breaks ging het derde kwart gelijk op, tegen het einde aan liep Break Out zelfs weer wat weg door de prima uitgevoerde fast breaks. Goed en snel opgedribbeld langs de zijlijn en de insnijdende man op maat bedienen, zodat deze het gemakkelijk kon afmaken. Na het derde kwart stond het 20 – 43.

Een ruime voorsprong. Break Out besloot de wedstrijd professioneel uit te spelen. Snelle uitbraken waar dat kan en anders lange aanvallen over veel schijven. De eerste aanval duurde 3 minuten en uiteindelijk schoot Henri Westra de driepunter raak. De moed schoot Texel in de hoge basketbalschoenen. De wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld. De Marels kwmaen niet dichterbij en Break Out liep niet verder uit.

Einduitslag was 27 – 50, een lekkere overwinning na 2 verliespartijen. Ook is nu het doelsaldo weer in een plus saldo omgezet. De volgende wedstrijd van Break Out ’88 Heren 1 is op zaterdag 23 oktober om 19:00 thuis in de Sporthal Wieringen te Hippolytushoef, tegenstander is dan BV Aalsmeer.

Tekst: Henri Westra