Wiron wint een punt, maar vergeet er twee
Uitgegeven op 11-10-2010 om 11:37  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - Wiron had zondag betrekkelijk weinig moeite nodig om koploper Hollandia T. in bedwang te kunnen houden. Met een puntje zouden de mannen uit den Oever vooraf genoegen hebben genomen; achteraf blijkt dit een misvatting. In een wedstrijd waarin Wiron 2-0 achter kwam, maar uiteindelijk 2-2 speelde, bleek dat scherpte voorin een belangrijke schakel is voor succes.

Trainer Paul Groot kon wederom over een voltallige selectie beschikken, waardoor hij met de sterkst mogelijke opstelling aan de start kon verschijnen. In de basisopstelling waren er, in vergelijking met de vorige week, dan ook geen verassingen. Enkel de geschorste Sebas de Jong moest plaatsmaken voor Joris Bootsman.

Wiron begon goed aan de wedstrijd en liet vanaf minuut 1 zien dat zij niet naar Tuitjenhorn waren gekomen om met minder dan een punt huiswaarts te keren. Als team werd er aangevallen en als team werd er ook weer verdedigd. Wiron was in het eerste kwartier iets sterker dan Hollandia T, maar door een sterke achterhoede van de thuisploeg, en een ongelukkige afwerking, kon dit veldoverwicht niet in een vroege voorsprong omgezet worden.

Het was uiteindelijk zelfs Wiron die op achterstand kwam. Een dekkingsfout achterin zorgde er voor dat een Hollandia T aanvaller ongehinderd een corner in kon koppen en zodoende zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Wiron leek even verslagen en liet een tiental minuten iets minder voetbal zien dan zij het eerste kwartier deden. Dit leverde Hollandia T. nog een uitstekende kans op om de voorsprong te verdubbelen. De Hollandia T. aanvoerder zag zijn penalty echter gekeerd worden door Dennis Veldhuis, die zijn ploeg hiermee in de wedstrijd hield. Wiron leek wakker geschud na deze penalty en begon zichzelf in de wedstrijd te knokken. Gemakkelijk wist Wiron de bal in de ploeg te houden en rustig rond te tikken op zoek naar mogelijkheden. Geen één van deze mogelijkheden kon echter om worden gezet naar een doelpunt om zodoende de gelijkmaker te scoren. Wiron kwam zelfs op een 2-0 achterstand, toen een verdedigende fout er voor zorgde dat een Hollandia T aanvaller, alleen voor doel, de stand mocht verdubbelen.

Na rust zorgde een defensieve wissel er voor dat Klaas de Haan centraal achterin kwam te spelen en Mark Schouwenaar zich wat meer met de aanval kon bemoeien. Robin Meilink mocht het veld verlaten en hiervoor in de plaats kwam Ricardo de Vries die op de rechtsback positie plaatsnam. Door deze wissel kwam er meer rust in de ploeg en werden ook de aanvallende kwaliteiten van Schouwenaar aangesproken. Voor doelpunten zorgde deze tactische omzetting echter niet, waardoor na een kwartier in de tweede helft Marco Veldhuis en Dennis de Visser in het veld kwamen voorJoris Bootsman en Perry Manshanden. Met deze wissels werden de flanken beter bezet en kon meer druk uitgeoefend worden op het Hollandia T. doel.

Dit leverde vrijwel direcht zijn vruchten af. In de 68e minuut was het Stefan Veldhuis die, middels een penalty, voor zijn zevende doelpunt dit seizoen mocht aantekenen(2-1). Wiron bleef jagen om de gelijkmaker te scoren. Een redding van de keeper of uitstekend verdedigingswerk leidde er echter voor dat de stand tot in de blessuretijd onveranderd bleef.

Pas in de 93e minuut zag Wiron zijn harde werk beloond worden, toen Cornelis Loonstra een corner van Stefan Veldhuis in het doel wist te werken en zodoende de gelijkmaker te scoren(2-2). Met dit gelijke spel blijkt maar weer dat Wiron voor niemand bang hoeft te zijn, zolang inzet en geduld maar worden gecombineerd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Watervogels, de ploeg die verassend gelijk speelde tegen de nummer twee van de competitie: ZDH.