Trekvogels in MariŽndal
Uitgegeven op 28-09-2010 om 18:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Kijken naar de vogeltrek bij Den Helder ook leuk voor kinderen. Momenteel vliegen veel vogels naar het zuiden om er de winterperiode door te brengen. Omdat Den Helder op een belangrijke trekroute ligt kunnen we er veel van zien. Dat kan op zaterdag 9 oktober van 16.00-18.30 uur met de gids van Landschap Noord-Holland in natuurgebied MariŽndal. Soms zitten er grote groepen, want samen reizen is veiliger dan alleen.Langzamerhand begint de vogeltrek tot een hoogtepunt te komen. De kust vormt een drukke route en wie goed oplet ziet veel langs trekken. Natuurgebieden zoals MariŽndal zijn populaire plekken om voedsel te zoeken of uit te rusten. Tijdens deze excursie kijkt men ook naar de slaaptrek. Aan het einde van de dag zoeken de vogels een veilige plek om de nacht door te brengen. Eenden en ganzen strijken neer in de plassen van MariŽndal en soorten als blauwe reigers en spreeuwen gaan er in de bomen zitten. Natuurlijk kijken de deelnemers niet alleen naar vogels. Zij komen onderweg vast nog allerlei andere leuke dingen tegen.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen Ä 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen Ä 3,50 en kinderen tot 12 jaar Ä 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoog Water - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...