Viering in Oosterland over Ruth
Uitgegeven op 24-09-2010 om 01:13  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - In de maandelijkse oecumenische viering in Oosterland op zondag 3 oktober staat het bijbelverhaal van Ruth centraal. Een klein bijbelboekje is dat. Voor je het weet blader je er aan voorbij en als je het vluchtig leest lijkt het gewoon een streekroman.
Het lijkt gewoon een simpel verhaal over oogsten, een man en een vrouw die trouwen en een kind krijgen. Maar zoals zo vaak blijkt er tussen de regels door veel meer te staan. Zo lijkt Ruth de hoofdpersoon, een jonge vrouw die haar vaderland verlaat en met haar schoonmoeder vertrekt naar een vreemd land. Zij is een voorbeeld van trouw en niet voor niets werd dit verhaal dan ook gelezen in de huwelijksviering van prins Willem-Alexeander en Maxima. Maar al lezend ontdek je dat andere personen in het verhaal ook heel belangrijk zijn en ga je je steeds meer afvragen: wie is er nu eigenlijk de hoofdpersoon? Gaat het alleen om de trouw van Ruth of hebben de andere personen ons ook iets waardevols te vertellen?In deze viering komen alle personen uit het verhaal aan het woord en samen laten zij horen waarom dit verhaal méér is dan een streekroman. Voor de kinderen is er een verhaal over een koning, die zijn kinderen wegstuurt met een bijzondere opdracht.

Iedereen die nieuwsgierig is, is van harte welkom in deze vering voor jong en oud. Met zang van Museumkoor en Kindercantorij, solozang van Heleen Butijn met accordeonbegeleiding van Gerard Hille. orgel, clavecimbel en...

De viering begint om 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend. Na afloop is er koffie/thee en limonade en gelegenheid tot napraten.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...