Burendag
Uitgegeven op 21-09-2010 om 07:28  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN – Dorpshuis Hippolytushoef opent zaterdag de deuren voor de jaarlijkse buren- en verenigingsdag. Het open huis wordt ingeluid met de feestelijke opening van het nieuwe invalidentoilet.

Belangstellenden kunnen zaterdagmiddag kennis maken met de verenigingen en activiteiten, die wekelijks zo’n 250 bezoekers naar het dorpshuis trekken. Het bestuur streeft naar laagdrempeligheid. Daarom is met steun van het Oranjefonds een invalidentoilet gebouwd door Wouter Keppel. Het toilet wordt zaterdag officieel geopend door mevrouw Boom. Minder validen kunnen gemakkelijker toegang krijgen tot het dorpshuis dankzij een nieuwe bel, die de deuren voor boosters opent. Ook verschillende verenigingen, die hun domicilie in het dorpshuis hebben, presenteren zich zaterdag. Bezoekers kunnen kennis maken met de activiteiten, die wekelijks plaats vinden. Muziekvereniging Harmonie, Dartsclub Wieringen, de Wieringer Sanghers, toneelvereniging Succes, biljartclub RKBC en sjoelclub DAS Raak zijn de vaste gebruikers. Nieuwe gebruikers zijn de ANBO en de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast zijn er regelmatig bingoavonden en andere activiteiten en is er een open soos op donderdagmiddag.

Het programma ziet er zaterdag als volgt uit:
14.30 uur: KMV Harmonie speelt enkele nummers.
14.45 uur: Officiële opening van de burendag en van het invalidentoilet.
15.00 uur: Het jeugdorkest van KMV Harmonie speelt enkele nummers.
15.15 uur: Spellencircuit met darten, sjoelen en vlotbruggen op één van de biljarts.
16.15 uur: Toneelvereniging Succes houdt een open repetitie.
16.30 uur: Gratis bingo, één ronde met drie leuke prijzen.

De burendag wordt afgesloten met de prijsuitreiking van het spellencircuit, waarna nog gezellig kan worden nagepraat aan de bar. Iedereen is zaterdagmiddag van harte welkom. Koffie en thee zijn gratis en iedereen krijgt een consumptie aangeboden. Een goede gelegenheid dus om kennis te maken met het dorpshuis.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours presentatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...