Wiron wint met ruime cijfers van de Koog
Uitgegeven op 13-09-2010 om 17:28  |  link  |  bewaar  |  print

TEXEL - Wiron heeft, op Texel, met overtuigende cijfers weten te winnen van de Koog; 6-1. Gevierde man bij Wiron was Stefan Veldhuis, die met 4 doelpunten een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening mocht nemen.

Waar vorige week Succes met 3-1 aan de kant werd gezet, was het ditmaal dus de Koog dat Wiron van het eerste puntverlies af moest houden. De Koog bleek echter niet bij machten om het Wiron ook daadwerkelijk moeilijk te gaan maken.
Wiron trainer Paul Groot kon zondag niet beschikken over aanvoerder Robin Meilink en Cornelis Loonstra. Beiden moesten vanwege blessures de uitwedstrijd naar de Koog aan zich voorbij laten gaan. Beide basisspelers werden vervangen door respectievelijk Cees van Eekelen en Joris Bootsman.
Wiron liet vanaf de start zien dat het maar met één reden naar Texel was gekomen: 3 punten. Het baloverwicht kon echter niet direct tot kansen leiden. Aan de ene kant was het gehaaste spel de reden van het vele balverlies, maar aan de andere kant hielp het zeer slechte veld op Texel ook niet mee om de bal lekker rond te laten gaan. De 0-1 voorsprong kwam uiteindelijk van de voet van Stefan Veldhuis die, op aangeven van Cees van Eekelen, zijn eerste treffer van de middag mocht noteren.
De Koog leek hierna wat meer in het spel voor te komen en probeerde via enkele gevaarlijke lange ballen een snelle gelijkmaker te produceren. De verdediging van Wiron, onder leiding van de sterk spelende Mark Schouwenaar, bleek echter iedere aanval de sterkste en gunde de Koog geen mogelijkheid tot een doelpoging. Eenmaal was de Koog dichtbij een doelpunt door middel van een vrije trap op twintig meter van het doel. Dennis Veldhuis bleek echter niet mee te willen werken aan een gelijke stand en wist de vrije trap met een fraaie zweefduik te pareren.
Na deze doelpoging van de Koog leek Wiron zich bewust van het belang van een aantal extra treffers om de drie punten veilig te stellen. Het ging dan ook verder vooruit voetballen en gaf de Koog geen kans meer om een gelijkmaker binnen te schieten. Het was dan ook vlak voor rust Wiron die wederom een treffer bij mochten schrijven. Vanuit een goede voorzet was het uiteindelijk een de Koog verdediger die de bal in het eigen doel schoot en zodoende de 0-2 voorsprong voor Wiron op het scorebord zette. Met deze stand werd uiteindelijk ook gerust en zodoende ging Wiron met vertrouwen richten de thee.
Na rust leek Wiron zich te beseffen dat een derde treffer noodzakelijk was om de winst veilig te stellen. Het ging dan ook snel op zoek naar de bevrijdende treffer om zodoende rustig de wedstrijd uit te kunnen voetballen. Deze treffer viel binnen tien minuten na rust, toen wederom Stefan Veldhuis, ditmaal op aangeven van Sebas de Jong, de 0-3 tegen de touwen werkte.
De Koog ging na deze derde treffer vol op de aanval spelen en bracht nog een aantal extra aanvallers in om de verdedigende linie van Wiron te passeren. Met nog twintig minuten op de klok lukte het de Koog dan eindelijk om te scoren. Een dekkingsfout achtering zorgde voor een vrijstaande man die vanuit een voorzet de 1-3 wist te scoren.
De Koog rook bloed en ging na dit doelpunt vol op de aanval spelen. Aanval na aanval werd echter afgeslagen. Met nog tien minuten op de klok werkte de tijd niet meer in hun voordeel en besloot de Koog om achterin één op één te gaan spelen. Deze beslissing bleek achteraf echter niet te werken, want binnen deze tien minuten wist Wiron nog driemaal te scoren en zodoende uit te lopen naar een ruime winst. De eerste van de drie doelpunten werd een wonderschone. Vanuit stand krulde Cees van Eekelen de bal over de keeper en in de kruising. De twee hieropvolgende doelpunten werden koelbloedig door Stefan Veldhuis afgerond, die oog in oog met de keeper twee maal niet faalde en de eindstand bepaalde op 1-6.
Wederom een goede uitslag voor Wiron, dat dankzij deze ruime winst de koppositie in mag nemen in de vijfde klasse A. Volgende week komt het sterke VZV op bezoek en zal men alle zeilen bij moeten zetten om de welkome koppositie ook daadwerkelijk te behouden.