Dames Tonegido begint handbalseizoen met verlies
Uitgegeven op 05-09-2010 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na bijna vier weken voorbereiding begon afgelopen zondag het seizoen voor de dames tegen CSV uit Castricum. Dit seizoen staat het team onder leiding van coach Bertus Minnes. De dames wisten de wedstrijd niet in winst om te zetten.

In het begin van het buitenseizoen behalen de dames van Tonegido altijd wisselende resultaten. Zo ook vandaag tegen CSV. Geen onbekende tegenstander voor de dames, vorig seizoen kwamen beide teams ook uit in de promotieklasse.
In de eerste helft keek Tonegido al snel tegen een achterstand aan en had duidelijk moeite met de middenopbouw van CSV. Zij kreeg meerdere malen de kans om vanaf afstand te scoren. De speelster van CSV zochten ook vaker de verdediging van Tonegido op en wisten hier een aantal penalty’s uit te slepen, die zij ook benutten. Tonegido zette minder druk in de aanval en creëerde weinig kansen, waardoor zij met een stand van 9-11 de rust in gingen.
De tweede helft liep CSV verder uit. Tonegido liet zich in de verdediging keer op keer passeren door CSV en zij konden de stand verder uitbreiden. Ook was er de eerste rode kaart van het seizoen voor Tonegido. Speelster Sandra Boonacker mocht het veld verlaten nadat de scheidsrechter van mening was dat zij constant aan de arm van de hoekspeelster van CSV zat. Te zwaar gestraft, vond zelfs de coach van CSV. De scheidsrechter was niet consequent in zijn straffen. Aan de zijde van Tonegido hanteerde hij de nieuwe regels (sinds 1 juli 2010 van kracht) en bij CSV met name de oude regels. Tonegido wist hier niet goed mee om te gaan, met als resultaat weinig druk in de aanval. Maar wanneer Tonegido wel druk uitoefende resulteerde dit meerdere malen in een penalty. Alleen Tonegido wist maar 1 van de 7 penalty’s te benutten. Tonegido heeft het zichzelf hierdoor onnodig lastig gemaakt en de winst laten varen. De eindstand was 13-19.