Productschapsprijs garnalen voor WR 80
Uitgegeven op 31-08-2010 om 16:29  |  link  |  bewaar  |  print

HARLINGEN - De WR 80 heeft de beste garnalen volgens het produktschap. Prijzen uitgereikt tijdens Harlinger visserijdagen. De beste garnalen werden vorig jaar aangevoerd door de gebroeders Wagemaker van de WR 80 ´Simon Albert´.De prestigieuze prijs, voor best verzorgde vis, wordt elk jaar in drie categorieën toegekend. Bij de kleine kotters (tot 1500 pk) won de SL 9 uit Stellendam. De WR 80 van de gebroeders Wagemaker van Wieringen was de topper bij de garnalenkotters en de UK 47 'Iede Kornelis' kreeg de prijs in de categorie voor grote kotters.

De buitendienstmedewerkers van het Productschap Vis beoordelen stelselmatig de kisten met vis, die bij de visafslag worden aangevoerd. ,,De jaarlijkse vergelijking van de kwaliteit vis is vooral bedoeld als een soort jaarlijkse thermometer van de kwaliteitsborging die we hanteren voor ons mooie verse product. Zo worden cijfers toegekend voor versheid, verzorging en behandeling aan boord van zeevis en garnalen. Daarbij wordt ook gelet op de kistenvulling en de wijze van vissen”, verklaart het Productschap.

De gebroeders Bert en Cees Wagemaker zijn eigenaar van dit schip en oefenen dit bedrijf inmiddels ruim twee jaar zelfstandig uit. Op het vaartuig is een zogenoemde GK vergunning verleend en vist hoofdzakelijk op het Wad. Beide broers zijn jonge, pas begonnen ondernemers en hebben voorafgaand aan hun eigen bedrijf bij andere ondernemers gevist, waar ze de nodige ervaring hebben opgedaan. Zo heeft Cees een tijd bij Han Ypma van de WR 244 gevaren en is daar vertrouwd geraakt met de goede verzorging van de vangsten. Dit schip was over het jaar 2008 winnaar in de categorie zeevis voor vaartuigen met een motorvermogen tot 1.500 pk. Die houding heeft Cees samen met zijn broer Bert in de garnalen voortgezet en de goede verzorging is in de beoordeling naar voren gekomen.

Na aankoop van dit al wat oudere schip (casco is van 1988) hebben beide broers het schip grondig opgeknapt en hebben een totaal nieuwe verwerkingslijn voor de garnalen geplaatst. Zij zijn erg begaan met de kwaliteit van hun aangevoerde product en komen zeer regelmatig in de afslag om bij de medewerker van onze buitendienst te informeren wat de bevindingen zijn. De garnalen zijn goed gekookt, pellen prima en zijn vrij van meegevangen schelpjes, steentjes en stukjes hout etc. De garnalen worden na het koken snel afgekoeld in kisten gedaan die niet te vol worden afgevuld en worden op een lage temperatuur opgeslagen. De koelketen is dus goed voor elkaar. Bron: Productschap vis


Bron www.opurk.nl en www.visserijnieuwspunt.nl


(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oosterland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...