Flora- en Visserijdagen met een zwarte rand
Uitgegeven op 31-08-2010 om 16:17  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wat het hoogtepunt had moeten worden van de feesten op Wieringen is uitgedraaid op een feest met een zwarte rand. Een dodelijk ongeval op zaterdag en het afgelasten van de activiteiten op het water hebben dit jaar een negatief stempel gedrukt op de festiviteiten. Met het overlijden van fotograaf Ben Kuijt was er dit jaar voor het eerst geen fotograaf tijdens de dagen.

De horecaondernemers zijn allemaal tevreden maar hebben op momenten veel last gehad van het slechte weer. De Flora vereniging - dat moge duidelijk zijn - heeft een zwarte pagina in de annalen op moeten nemen. Een verregende en verwaaide Kermis in combinatie met het ongeval heeft ertoe geleid dat dit geen feestjaar is geworden. Een aantal Kermisreizigers zagen hun omzetten met vijftig procent dalen ten opzichte van voorgaande jaren.

De vlootschouwcommissie liet bij monde van Marianne Post weten dat men alles in de hand heeft behalve het weer. De afgelasting van de vlootschouw werd overigens door iedereen geaccepteerd.


Het roeien ging niet door, maar iedereen kwam toch naar de haven om er het beste van te maken op maandagmorgen. Hier op de foto de Dolfijntjes onder leiding van Ria Hovius.

De ijsclub heeft ook goed gehandeld door het roeien af te gelasten. Er zouden zeker ongelukken gebeurd zijn met de wind die op bepaalde momenten stormkracht had.

Dinsdagavond sluiten de activiteiten. Met een laatste deuntje bij Toon in de Flying Dutchman kan men de laatste dorst lessen. Wie dan nog een liedje wil zingen is hierbij uitgenodigd door de uitbater om de microfoon ter hand te nemen en te KaraokeŽn. Wie dit voor zeven uur leest kan trouwens ook nog bij Tante Pietje terecht, daar zingt Niels Mul de die-hards toe.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mulo Perklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...