Op zoek naar vleermuizen in MariŽndal
Uitgegeven op 05-08-2010 om 04:52  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Beleef een bijzondere zomeravond in de natuur bij Den Helder. Als de avond valt krijgt de natuur van MariŽndal een ander gezicht. Ineens vliegt er een vleermuis rond! Waar komt het diertje vandaan en wat doet het? Op vrijdag 13 augustus van 19.30 Ė 22.00 uur vertelt de gids van Landschap Noord-Holland van alles over deze bijzondere zoogdieren.


Vleermuizen zijn kleine, interessante zoogdieren. Foto J.P.C.Boshamer

Voor vleermuizen is MariŽndal een aantrekkelijk plaats. Ze vinden er beschutting, er is water te vinden en volop voedsel. Ze komen hier ís avonds en ís nachts op jacht naar insecten. Daarbij laten ze een geluid horen dat weerkaatst op voorwerpen en insecten die rondvliegen. Zo kunnen ze hun prooi localiseren en vangen. Voor het menselijk oor is het geluid te hoog om waar te nemen. De gids maakt het voor de deelnemers hoorbaar met een apparaat dat hij bij zich heeft, de batdetector. Omdat iedere soort een eigen geluid voorbrengt kan men ze op naam brengen. Hij heeft ook een lamp mee en zo krijgen we met wat geluk twee soorten te zien die hier jagen: de water- en de ruige dwergvleermuis.

Ook voor kinderen een prachtige belevenis!

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen Ä 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen Ä 3,50 en kinderen tot 12 jaar Ä 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Alvitloschool 1971 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...