De tule binne gaarUitgegeven op 29-07-2010 om 12:33 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Klokslag 12.00 uur, de bakker gaat voor zijn winkel staan en roept; "De tule binne gaar!"
Om kwart voor twaalf zat de familie Hovius als eerste op de stoep om zo de eerste tulen van dit jaar in ontvangst te kunnen nemen.
"De tule binne gaar!"
Zo gaat het al eeuwen, te beginnen op de donderdag van de Kermis. Speciale kadetten die alleen gebakken worden tijdens de Wieringer Kermis. Je eet ze op met roomboter en ham. Vrijdag en zaterdag kunt u nog verse tulen bestellen bij bakker Bellis.
De tulen worden op grote platen gebakken en door de bakker afgesneden. Men moet doeken meenemen om de tulen warm te vervoeren naar huis. De tulen moeten direct worden opgegeten, warm zijn zij het lekkerst.
Bertus Tijsen: "Vroeger bakten alle bakkers op Wieringen tijdens de Kermis tulen, ook Cees Cornelissen in Den Oever verkocht tijdens de Kermis veel tulen. De mensen uit Den Oever halen de tulen nu ook in Hippo.
Danny haalt ook tulen, vandaag feest in huize IJpma, moeder ziet Sara!