Hoe gastvrij is Noord-Holland?
Uitgegeven op 22-07-2010 om 16:01  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Youth for Understanding (YFU), is op zoek naar gastvrije gezinnen voor 10 internationale studenten. De jongeren, tussen de 15 en 18 jaar, komen de Nederlandse taal leren en de cultuur ontdekken. De jongeren verblijven een schooljaar (11 maanden) in gastgezinnen en volgen regulier onderwijs op middelbare scholen. Op zaterdag14 augustus 2010 komen er 53 studenten, vanuit de hele wereld, in Nederland aan.


Wie zijn wij?
YFU is een non-religieuze organisatie zonder winstoogmerk die al ruim vijftig jaar uitwisselingen organiseert tussen deelnemers van over de hele wereld. Onze doelstelling is het bevorderen van begrip en tolerantie voor culturele verschillen.

De eerste stappen...
Ter kennismaking komt een van onze districtvertegenwoordigers bij u thuis langs voor een persoonlijk gesprek. Hij/zij bespreekt uw motivatie voor het gastouderschap, beantwoord al uw vragen en bespreekt uw wensen ten aanzien van de student (jongen/meisje, karaktereigenschappen, hobby's die aansluiten bij het gezin). YFU stelt vervolgens enkele
studenten op papier aan u voor, die zijn geselecteerd op basis van uw wensen en de interesses van de student. Het gastgezin kiest altijd zelf de student die het best bij hen past. Als u besluit een student in uw huis te verwelkomen, dan krijgt u een
persoonlijk dossier van de student thuisgestuurd. Hierin staan persoonlijke gegevens van de student, zodat u alvast contact met hem of haar kunt opnemen. Ook is een persoonlijke brief opgenomen die de student aan zijn/haar toekomstige gastouders heeft geschreven. Hierin vertelt de student meer over zichzelf. Het dossier bevat tevens foto's van de student.

Unieke ervaring
Dit is uw kans om de wereld in huis te halen en de cultuur van uw gastkind te leren kennen. U leert ook de Nederlandse cultuur in een ander licht te zien. Legt u uw gastkind uit hoe kaas gemaakt word? Waarom we op 30 april massaal in het oranje gehuld zijn? Wie Anne Frank is? Van het gastgezin vragen wij alleen kost en inwoning. De eigen ouders van de student zijn verantwoordelijk voor school-, kleed- en zakgeld. Vindt u 11 maanden te lang, maar wilt u huis en hart wel openstellen voor een student, dan is kortere periode ook mogelijk. Gezinnen, met of zonder kinderen, kunnen contact opnemen met YFU, tel. 0297 264 850 of e-mail info@yfu.nl. Kijk voor meer informatie op onze website:
http://www.yfu.nl > Gastgezin.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vivo Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...