Bestuur ISD-KNH beslist over aanpak spijbelen in de Noordkop
Uitgegeven op 15-07-2010 om 17:13  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Het dagelijks bestuur van de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) heeft vanochtend een besluit genomen over de aanpak van spijbelen in de Noordkop.

Door een wijziging van de Algemene Wet Kinderbijslag kan bij schoolverzuim van jongeren van 16 en 17 jaar die geen Startkwalificatie hebben de Kinderbijslag aan de ouders worden stopgezet. Een jongere voldoet aan de startkwalificatie wanneer deze een diploma op een HAVO, VWO of MBO niveau 2 heeft.
De ISD-KNH sluit deze maand een overeenkomst met de Sociale Verzekeringsbank, zodat de kinderbijslag van ouders waarvan de kinderen niet naar school gaan stopgezet kan worden. Vanaf het nieuwe schooljaar, 1 augustus, kan de leerplichtambtenaar een melding aan de Sociale Verzekeringsbank doen. De Sociale Verzekeringsbank beslist dan of de Kinderbijslag inderdaad wordt stopgezet. Als de jongere weer naar school gaat geeft de Leerplichtambtenaar dat door, zodat de Kinderbijslag weer uitbetaald gaat worden. Hiermee hoopt de ISD-KNH een extra stok achter de deur te hebben om spijbelen en vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen.

De Leerplichtwet wordt voor de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe uitgevoerd door de ISD-KNH, waarin het Regionale Bureau Leerlingzaken en Rmc is ondergebracht. Deze regeling wordt voor al deze gemeenten op dezelfde wijze uitgevoerd.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nederlandse kampioenschappen 100 km. Amstelmeer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...