Dierenbescherming zoekt kattenvangers in West-Friesland
Uitgegeven op 12-07-2010 om 10:43  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De kittentijd is weer aangebroken en de Dierenbescherming is druk bezig met het vangen van zwerfpoezen met kittens in de regio. Hiervoor zoekt de Werkgroep Zwerfkatten van de Dierenbescherming Kop van Noord Holland enthousiaste vrijwilligers in West-Friesland.Tuitjenhorn, juli 2010- Aangezien de kittentijd is aangebroken en er steeds meer meldingen binnenkomen van poezen met kittens, zoekt de Werkgroep Zwerfkatten van de Dierenbescherming Kop van Noord Holland vrijwilligers die willen helpen met het vangen van zwerfkatten in West-Friesland.

Als vrijwillige kattenvanger ga je, na binnenkomst van een melding bij een van de asielen in de regio, op pad met speciale vangkooien om verwilderde katten te vangen. Uiteraard verzorgt de Dierenbescherming een gedegen training en begeleiding om de vrijwilligers op te leiden.

Juist in deze periode, die aan te merken is als ‘kittentijd’ is het van groot belang om de verwilderde poezen met kittens te vangen, omdat de kitten in het asiel meestal nog goed te socialiseren zijn en ze zo behoed worden voor een leven op straat.

De vrijwillige kattenvangers dienen minstens één dag door de weeks beschikbaar te zijn, daarnaast dienen ze te beschikken over een eigen auto en een flinke portie geduld en doorzettingsvermogen. Affiniteit met dieren kan uiteraard niet ontbreken.

Aanmeldingen graag vóór 15 augustus, via de website van de Dierenbescherming Kop van Noord Holland www.kopvannoordholland.dierenbescherming.nl via de vacaturebank.


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oosterland Akkerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...