Midjaarsduik in het Amstelmeer
Uitgegeven op 03-07-2010 om 05:15  |  link  |  bewaar  |  print

LUTJESTRAND - In navolging van de Nieuwjaarsduik organiseren Beachbar Brandend Zand en sportcentrum HippoGym de eerste Wieringer Midjaarsjaarsduik. Dit zal plaatsvinden op zondagmiddag 11 juli bij Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand te Westerland.

Het idee voor deze duik ontstond tijdens de eerder genoemde winterse duik. Een kleine honderd heldhaftige duikers trotseerden toen de kou. Om tegemoet te komen aan potentiële duikers met koudwatervrees besloten de organisatoren Erik Temminck en Edwin Wittink om ook een zomerse variant te lanceren.


Een verfrissende foto tijdens deze warme dagen!

Tijdens de Nieuwjaarsduik werden de deelnemers aan een pittige warming-up onderworpen door instructrice Hanke Prijs van het Wieringer Sportcentrum HippoGym. Dit centrum organiseerde in het verleden ook al eens een les bodypump op het strand. De samenwerking tussen beachbar en sportcentrum verliep dermate prettig dat met Stephan Taal, eigenaar van het sportcentrum, werd besloten er een gezamenlijk evenement van te maken.

Vanaf twee uur ‘s middags is er van alles te doen op het Lutjestrand. Zo wordt er begonnen met een workshop steps. Dit duurt een half uur, waarna er direct overgegaan wordt met dertig minuten Club Dance. Om drie uur is het de beurt aan de bodypumpers van de gym om zich gedurende drie kwartier in het zweet te werken.

Zo tegen vieren start de warming up voor de eerste Wieringer Midjaarsduik. Aansluitend wordt er gedoken. Voor de mooist uitgedoste deelnemer heeft HippoGym een Best Dressed Award in het vooruitzicht gesteld. De gehele middag zijn de DJ’s On Tour aanwezig om de instucties luid en duidelijk over het strand te laten klinken. Daarnaast zijn zij ingehuurd voor de cooling down in de beachbar. ’s Avonds is er in het beachhouse op de zonneweide mogelijkheid de WK-Finale te aanschouwen.

Deelname aan de Midjaarsduik is gratis en op eigen risico. Meer informatie is te vinden op www.hippogym.nl en www.brandendzand.net .
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...