Ongeluk met snelle Mercedes bij Den Oever (update)
Uitgegeven op 01-07-2010 om 16:57  |  link  |  bewaar  |  print


De schade was groot, wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers.
DEN OEVER - Een zwaar ongeluk woensdagmiddag bij de afslag A7 richting Den Oever.

Op woensdagmiddag omstreeks 15.50 uur sloeg een personenauto over de kop op de Rijksstraatweg in Den Oever. De bestuurder van de auto was volgens omstanders uit de vernielde auto gestapt en als passagier in een andere auto weggereden. De man zou een gebroken arm hebben opgelopen.

De bestuurder van de Mercedes personenauto was aan komen rijden over de Afsluitdijk. Bij de sluizen in Friesland was de man geklokt bij een snelheidscontrole. Omdat hij meer dan vijftig kilometer te hard reed ging een politiemotor achter de auto aan om de bestuurder te controleren en zijn rijbewijs in te vorderen. De automobilist ging er echter vandoor waarbij hij snelheden van ruim, boven de tweehonderd kilometer per uur haalde. Verkeer werd zowel links als rechts ingehaald.

Voor de sluizen in Noord Holland raakte de motorrijder de auto kwijt. De politieman gokte erop dat de auto rechtdoor was gereden in de richting Middenmeer. De auto bleek echter de afslag Den Oever te hebben genomen en aan het einde door zijn hoge snelheid rechtdoor te zijn gegaan. Hij was over een vluchtheuvel gevlogen en aan de overkant van de kruisende N99 in de greppel beland.

Bij controle in het ziekenhuis bleek de bestuurder van de Mercedes hier te zijn opgenomen. Hij moest aan zijn arm worden geopereerd. De auto bleek te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De auto was in de nacht van 19 op 20 mei gestolen in Alkmaar.

Met dank aan Cees Bakker voor de foto's.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Bakker ( van Marretje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...