Praktijk verkeersexamen afgenomen
Uitgegeven op 26-05-2010 om 10:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ruim 100 leerlingen uit groep 8 van de zeven Wieringer basisscholen legden woensdag in Hippolytushoef het praktisch verkeersexamen af.

Tegenwoordig geven politie en VVV niet langer acte de presence bij het examen. Dankzij de inzet van enkele leerkrachten van de scholen en de gemeente is Wieringen nog een van de weinige gemeenten, waar een verkeersexamen plaats vindt. De leerlingen fietsten vanaf de Marskeschool het door de gemeente uitgezette parcours door het dorp. Deze ochtend deden de kandidaten voor één keer iets, dat ze normaal nooit doen: hand uitsteken. Onderweg sloeg een tiental ouders de verrichtingen gade en noteerden gemaakte fouten. Zij werden dankzij de gastvrijheid van de Marske door ‘vliegende keep’ Jan van der Wal halverwege de ochtend voorzien van koffie. Wethouder Jacques de Waal kwam een kijkje nemen. De meeste kandidaten legden het parcours foutloos af en iedereen slaagde voor het diploma. Bij terugkomst werden alle deelnemers getrakteerd op een versnapering en de uitslag. Ze kregen later op school het verkeersdiploma diploma uitgereikt.


Alle basisscholen van Wieringen waren vertegenwoordigd.

De jury zit verdekt opgesteld om zo de kinderen op de verkeersregels te beoordelen.

Na afloop kregen de kinderen allemaal een reep, juf Leonie van de Oosterlanderschool sloeg over. De verwachting is - volgens meester Bert - dat iedereen voor het examen slaagt. Als je niet slaagt moet je het wel te bont maken.

Meester Bert is ieder jaar de man bij de start en de finish. Toen onze verslaggever aan kwam rijden reed juist wethouder De Waal weg die even een kijkje kwam nemen namens de gemeente.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping Stroe, stacaravans - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...