WR 20 en VD 77 schakelen om naar kreeftjes, hopen op betere resultaten
Uitgegeven op 26-05-2010 om 08:56  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – Twee keer vier netten met kabels zijn languit op de kade gelegd zodat alles goed slaags op de nettenrollen gedraaid kan worden. De WR 20 van Boerdijk en de VD 77 van Johan Schilder zijn vorige week uit de Sylt gekomen om in Den Oever over te schakelen op de kreeftjes met de quadrig.

De VD 77 had de netten begin deze week er al op zitten. De WR 20 is deze week eerst in dok gegaan bij Visser Texel voor knippen en scheren en zelf een beetje schilderen, en zou eind deze week de netten er op draaien. Beiden kotters vertrekken na de Pinksteren, in de hoop op betere resultaten. De WR 20 gaat vissen in de Silverpit en het Botney-Gat. De VD 77, met vaste schipper Johan Jeninga, zoekt het zoals gebruikelijk wat hogerop voor een visje erbij; kabeljauw en met name een scholletje.

De afgelopen wintermaanden zijn voor de garnalenvissers in de Sylt niet best geweest. De vangsten waren niet overvloedig en de prijzen kwamen niet of nauwelijks boven de 3 euro uit. ,,Treffers-prijzen´´, aldus schipper Peter Boerdijk van de WR 20. ,,Dit was de tweede winter op rij dat het slecht is. Met vier euro de kilo was het nog net mooi geweest.´´

Vlot verloop mosselzaadvisserij.

DEN OEVER/HARLINGEN - Ruim een kwart van de mosselvloot (17 vaartuigen) had afgelopen dinsdag binnen één dag de toebedeelde vangsthoeveelheid mosselzaad te pakken. De overige schepen visten ook woensdag en een beperkt aantal op donderdag.


Het weekquotum was voor de derde achtereenvolgende week vastgesteld op 35.000 ton.

In tegenstelling tot de voorgaande weken mocht er collectief worden gevist. Zodoende opereerde de vloot meer uit elkaar verspreid. De beste vangsten werden gedaan op de vrije banken in de Doove Balg, Omdraai, Blauwe Slenk, Breezand en bij Kornwerd.

Op basis van de vangstresultaten van de achterliggende week is afgelopen woensdagmiddag voor volgende week een tonnage van 25.000 ton bepaald.

De YE 183 arriveerde ‘s middags om half drie het eerst bij ladingmeter Jan Fraanje met 311 ton onder de luiken. Later in de middag kwamen onder andere ook enkele grotere vrachten onder de meetlat zoals die van de YE 96 (1.163 ton), YE 110 (954 ton) en YE 157 (902 ton). Fraanje was dinsdag voor de eerste keer te gast bij Dirk Schagen op de TX 63. De TX 63 nam de honneurs waar voor de WR 82 en lag voor deze gelegenheid ‘tegen de percelen van Stompe’ voor anker.

Op sommige bestekken was het overigens behoorlijk slikkerig.

Bron: Visserijnieuws.nl

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...