Maandag 31 mei start van de 56ste Tour de Lasalle, woensdag 2 juni over Wieringen
Uitgegeven op 30-05-2010 om 05:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - De Tour de Lasalle is springlevend stelde voorzitter Peter de Vrij tijdens de persconferentie gehouden op dinsdagmiddag 12 mei in Schouwburg De Kampanje ter gelegenheid van de presentatie van de 56ste Tour de Lasalle. De Univè Etappe woensdag 2 juni zal zich voornamelijk op Wieringen afspelen als het peloton 96 km moet afleggen.Het is aldus de voorzitter van de Tour de Lasalle maar weinig organisaties gegund om een sportevenement van deze omvang zoveel jaar te mogen organiseren. Burgemeester Schuiling van Den Helder stelt niet voor niets in zijn voorwoord van het tour boek 2010 “de Tour de Lasalle hoort bij Den Helder”

Na de teleurstellende mededeling van de regiopolitie om geen medewerking meer te verlenen aan de Tour de Lasalle is de organisatie er toch weer in geslaagd om de veiligheid tijdens de komende wedstrijddagen zoveel mogelijk te garanderen. De Vrij meldde aan zijn gehoor in het goed gevulde Vestzak theater dat de Koninklijke Marechaussee wel aanwezig zou zijn. Verder kon de voorzitter melden dat de verkeersregelaars op motoren en langs de wegen voorzien zullen worden van communicatie materiaal.

Dit jaar zullen ruim 100 deelnemers over 24 ploegen deelnemen. De organisatie is daar tevreden mee. Door alle jaren heen is het gemiddelde zo rond de 100 deelnemers, met uitschieters naar boven en beneden. De grootste wijzigingen dit jaar is het feit dat het peloton al op donderdag zal worden opgedeeld in een A- en B klasse. Daarnaast is op verzoek van de deelnemers het aanvangstijdstip wat aangepast naar 19.00 uur.

De voorzitter kon verder nog melden dat de Tour de Lasalle zich nog steeds kan verheugen in de belangstelling van sponsoren. Ook dit jaar is de sponsorcommissie erin geslaagd weer een aantal bedrijven te bewegen zich aan de Tour te verbinden. Tijdens de bijeenkomst werden de sponsor contracten getekend met Joe Jane Media en Oosterbaan Orthopedie. Aannemingsbedrijf Dozy, Univè en Andre’s Rioolservice Den Helder zullen binnenkort het contract ondertekenen.

Tijdens de bijeenkomst werd door de sponsorcommissie een presentatie gegeven van de alle sponsoren die jaar weer present zijn. Ook de te vergeven truien en bijbehorende sponsoren kregen ruime aandacht.

Tijdens de officiële presentatie werd ook wedstrijdschema bekend gemaakt. Maandag 31 mei zal het wielerpeloton richting Schagen en Harenkarspel fietsen over. De Schouwburg De Kampanje etappe is 96 km lang. De RABO bank etappe op dinsdag 1 juni is 91,2 km lang en zal Anna Paulowna, Zijpe aandoen. De Univè Etappe woensdag 2 juni zal zich voornamelijk op Wieringen afspelen als het peloton 96 km moet afleggen. Donderdag 3 juni zal het klassement worden gesplitst in een A-en B klassement. Het Andre’s ontstoppings bedrijf B-omloop over 44 km en het Dozy’s aannemingsbedrijf A-omloop over 44 km zal zich op en langs de dijk afspelen. Vrijdagavond 4 juni zal het afsluitende Amstel criterium voor A- en B klassement worden verreden. De start en finish zullen plaatsvinden aan de Javastraat. Voor meer informatie over www.tourdelasalle.nl
Vrijdagavond 4 juni zal ook het Oosterbaan Orthopedie dikke banden race worden verreden. In vier categorien zal de jeugd strijden om de prijzen. Deze jeugdwedstrijd is in samenwerking met HRTC DOK

Afscheid nam de Tour de Lasalle van de ronde miss van afgelopen jaar Jessica Glasbergen.
Voorgesteld werd de nieuwe rondemiss Tanja Ites. Zij is werkzaam bij Sportservice Den Helder als bewegingsconsulent en geeft gym aan kinderen op de basisschool. Zij heeft een sportief karakter en is veel te vinden op de atletiekbaan en op de racefiets.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwaar weer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...