Geniet van een hapje en een drankje, tweede Wieringer Preuvenemint
Uitgegeven op 26-05-2010 om 06:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Lokale leveranciers organiseren gezamenlijk met Restaurant 99 te Hippolytushoef het 2e Wieringer Preuvenemint. Dit evenement vindt plaats op zondagmiddag 30 mei vanaf 14.00 uur op het parkeerterrein van het restaurant gelegen aan de Rijksstraatweg 15.

De ondernemers presenteren hun producten op een culinaire manier. Ieder bedrijf maakt een klein gerechtje, of gerechtjes die passen bij hun bedrijf en filosofie. Daarnaast zorgen ze voor een passende wijn bij het gerecht en de bezoekers kunnen dan zowel een gerechtje als een wijntje bij de kraam van het bedrijf kopen. De entree is gratis.

De middag wordt muzikaal omlijst door een regionale muzikant. Naast de hapjes en de drankjes zijn er meerdere andere activiteiten. De schrijfster van het boek 'Smaak van de Wadden', Annette Ruitenburg van Texel, is aanwezig om het boek aan te bieden aan Wouter Klootwijk. Wouter Klootwijk is bekend van zijn column in onder anderen het Noord-Hollands Dagblad maar ook van zijn diverse televisieprogramma's. Vanwege het gerecht met de Wieringer boon van Restaurant 99 in het boek en zijn belangstelling voor bonen komt hij naar het voormalige Waddeneiland om het boek in ontvangst te nemen. Annette Ruitenburg zal die middag het boek signeren.

Jaap Koorn van het Wieringer 'Boer zoekt Brouw' bier zal deze middag zijn nieuwe Viking bier presenteren. Dit is een 'blond' bier gericht op de zomer die gaat komen. Dus naast een heerlijk glas wijn is er ook een passend lokaal biertje te verkrijgen.

Daarnaast is Slowfood Texel aanwezig met producten van aangesloten leveranciers van Texel. Slowfood is een non-profit organisatie voor ecogastronomie. Zij vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Het moet goed smaken. Verantwoordelijk geproduceerd zijn, met respect voor mens, dier en milieu. En met een eerlijke vergoeding voor de producent.

De deelnemende ondernemers zijn Restaurant 99 waar onder meer een versie van het gerecht uit de 'Smaak van de Wadden' te verkrijgen is. Wijnleverancier Liefde voor Wijn uit Hippolytushoef met hun assortiment Italiaanse wijnen, Banketbakkerij Alkemade uit Anna Paulowna met een speciaal voor deze middag ontwikkelde quiche, Slagerij Neidhofer uit Den Oever gunt u een kijkje in het barbeque assortiment en de biologische boerderijwinkel de Hippolytushoeve biedt deze middag een heerlijke komkommersoep. Ook is imker Jaap Engel aanwezig en kan u het nodige vertellen over zijn bijen. Klaver Kaas biedt een klein assortiment regionale kazen.

Het Wieringer Preuvenemint is een jaarlijks terugkerend, gratis te bezoeken, evenement om de lokale leveranciers in het zonnetje te zetten en de bezoekers kennis te laten maken met het moois dat Wieringen te bieden heeft. Dit jaar is het evenement gecombineerd met de Lions Kika fietstocht door de Polder en over Wieringen. De Lions clubs van de Wieringermeer e.o. en Anna Paulowna organiseren deze fietstocht. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan men vanaf onder andere Restaurant 99 vertrekken om deel te nemen aan deze fietstocht. Aansluitend kan men dus nagenieten bij het WIERINGER PREUVENEMINT op het parkeerterrein van Restaurant 99 aan de parallelweg van de N99.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Dirk van Duin - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...