Koken met Magda, pastaschotel met zalm en garnalenUitgegeven op 19-05-2010 om 12:23 |
link |
bewaar |
printWIERINGEN - Een heerlijke schotel die past bij dit jaargetijde, makkelijk, snel, gezond en vooral lekker.
Voor de verse zalm en garnalen eerst naar 't Vishoekje. Deze week kost de zalm slechts € 1,75 per ons.
Het eindresultaat, in een wip op tafel.
Pasta met vis (ingrediënten voor twee personen):
250 gram (liefst verse) pasta
olijfolie
1 kleine courgette
100 gram garnalen
100 gram zalmblokjes
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
250 gram slagroom
50 gram geraspte oude kaas
als bijgerecht bijvoorbeeld een (komkommer)salade
Pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing. Courgette in kleine stukjes snijden. Knoflook fijn hakken. Olijfolie verhitten en courgette en knoflook hierin 5 minuten bakken. Tomatenpuree even meebakken. Slagroom toevoegen en verwarmen. Als de saus te dun is laten inkoken of binden met allesbinder. Garnalen en zalm toevoegen en goed doorverwarmen, niet koken.
Geraspte kaas en een salade er apart bij geven.
De courgette met de knoflook roerbakken.
Tomatenpuree meebakken, daarna de room erbij.
Tussentijds de pasta koken.
Het lekkerste is verse pasta.
De vis erbij voegen en opwarmen, deze mag niet te gaar worden.
De gebroeders Wittink mochten het gerecht keuren, het was heerlijk.
Volgende keer kip uit de oven bereid met uiensoep!
ADVERTENTIE
Zalm € 1,75 per ons
Gambaspies € 2,00 drie voor € 5,00
Huisgemaakte Tonijnsalade € 1,50 100 gram
Haring € 1,75 vier voor € 6,00