Seksdate lokaas voor overval
Uitgegeven op 14-05-2010 om 02:27  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - De rechtbank in Alkmaar heeft een achttienjarige man uit Den Oever en een 21-jarige man uit Middenmeer wegens deelname aan een gewapende overval op een automobilist uit Middenmeer veroordeeld tot celstraffen van twaalf maanden. Een derde deel daarvan is voorwaardelijk.

Een zestienjarige vriend van de twee had het slachtoffer op 23 december via een valse seksadvertentie naar een parkeerplaats bij Den Oever gelokt. Daar riepen de overvallers om geld. De man werd bedreigd met een pistool. Met het wapen werd hem een hoofdwond toegebracht en hij werd getrapt. Ook deed een van de overvallers een greep in het dashboardkastje. De drie moeten ruim duizend euro als schadevergoeding betalen. De minderjarige initiatiefnemer kreeg 256 dagen jeugddetentie waarvan 56 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur opgelegd.

ADVERTENTIENieuws van de ZeeVerse Vismarkt

Na een periode van kou en harde wind, wordt het langzamerhand toch weer warmer en dat is goed nieuws! Niet alleen voor ons, maar ook voor de Garnalen- en Langoustinevissers.

Als het water koud is, dan zijn garnalen en langoustines net mensen, ze zorgen er gauw voor dat ze het warmer krijgen. Wij doen dat door onze kachel hoger te zetten en wat warms aan te trekken, zij zoeken de warmte van het zand op. En hoe verder en dieper dat zand is, des te beter is het voor ze.

Nu de temperaturen langzaamaan weer stijgen, komen er ook weer meer garnalen en langoustines te voorschijn uit het zand. Goed nieuws voor de garnalen en langoustine liefhebbers, want er gaat niets boven een broodje garnalen of een langoustinespies van de barbecue.

Houdt u trouwens zondag 30 mei vrij in uw agenda? Op deze dag zijn er een tweetal activiteiten op Wieringen die u niet kunt missen. De regionale Lions club heeft een fietstocht georganiseerd door de mooie landschappen van Wieringen, de Wieringermeer en de polder van Anna Paulowna. U kunt tussen 10.00 en 14.00 opstappen bij onder andere restaurant 99 in Hippolytushoef en restaurant de Basalt in Den Oever. Voor de fietstocht wordt een kleine bijdrage gevraagd die ten goede komt van KIKA (kinderen kankervrij).

Het 2e evenement is het Wieringer Preuvenemint, een culinaire proeverij van regionale producenten. U bent welkom vanaf 14.00 en de toegang is gratis. Op de stands zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar die passen bij de leverancier, zo kunt u “onze” langoustines proeven! De vorige editie was een goede aftrap voor dit jaarlijkse evenement en hierop voortbordurend hebben ze dit jaar weer een aantal extra activiteiten in petto. We houden u op de hoogte!

Vanochtend vroeg was het een drukte van belang op de visafslag. Het leek wel of alle kotters tegelijk binnen kwamen en wilde lossen. Het assortiment wat ze loste was gevarieerd en van een goede kwaliteit. We hebben het volgende voor u kunnen inkopen.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwemles - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...