Reddingbootdag 2010 geslaagd
Uitgegeven op 09-05-2010 om 15:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - “Mama, we kunnen hier de hele dag wel blijven!” Honderden bezoekers trok nationale reddingbootdag in Den Oever, afgelopen zaterdag. Zes nieuwe donateurs, een heuse offshore- boot van Falck Nutec, het Wieringer blaaskapel, gebakken vis en tevreden kinderen.Ja, reddingbootdag 2010 was ondanks het tegenvallende weer een waar succes!
’s Morgens voor tienen waren de eerste enthousiastelingen al aanwezig in het boothuis van KNRM station Den Oever. Bemanningsleden speelden in op het druilerige weer: een offshoreboot van trainingscentrum Falck Nutec werd in het boothuis gevaren en bood plaats voor vijftig personen. “Jeetje! Dat je in zo’n 9 meter lang bootje zoveel mensen kunt stoppen”, was een veelgehoord zinnetje.

Geschonken gebakken vis en Wieringer Jodenkoeken vlogen letterlijk als warme broodjes over de toonbank. En, donaties in het bunkerbootje bleven ook niet uit. Veel kinderen werden in regenpak en redvest gehesen en namen plaats op de snelle Johanna Margareta. Alle registers werden opengetrokken, met stralende zeiknatte gezichten tot gevolg. Beheerst maar toch spectaculair werd er ook gevaren met wat eredonateurs. Sommige zijn al zestig jaar aan de KNRM verbonden.

Het Wieringer blaaskapel omlijste de dag ’s middags met muziek. In het boothuis ontstond een gezellige sfeer, die de verkoopcijfers van de reddingwinkel goed deed. Ook het raden van het aantal drijvende sleutelhangers in een mand bleek een succes. Dit keer zaten er 185 sleutelhangers in. Dat getal sloeg op het honderdvijfentachtig- jarige bestaan van de KNRM. J.C. Rotgans uit de Industriestraat uit Den Oever zat er het dichtste bij. Hij raadde 180 sleutelhangers en krijgt een prijs met goederen van de lokale middenstand aangereikt.

Net na de afsluiting van de dag werd de schipper van de reddingboot door de sluismeester van de Stevinsluizen gebeld. In de sluis bevond zich het 11 meter lange jacht de naam Baju, die keerkoppelingproblemen had. De Johanna Margareta was snel ter plaatse en heeft het jacht en zijn Duitssprekende opvarenden in de jachthaven Marina afgeleverd, waar een monteur de problemen kan verhelpen. Zo werd de vijfde actie van dit jaar op reddingbootdag een feit.

Tekst en foto's Mike Muller.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Expositie ruimte in het centrum - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...