Speciaal voor wereldmoeders
Uitgegeven op 01-05-2010 om 19:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel Wieringen presenteert vanaf 26 april haar Moederdag collectie. De collectie kenmerkt zich door kleurrijke geschenken die afkomstig zijn van over de hele wereld. Naast een ontbijt op bed kunnen moeders worden verwend met fairtrade cadeaus voor in en rondom de keuken, mode accessoires en producten voor het interieur.

De Moederdag cadeaus van Wereldwinkel Wieringen onderscheiden zich in het bijzonder door de verhalen achter de producten. De producten uit het assortiment zijn op lokale en traditionele wijze in ontwikkelingslanden onder fairtrade criteria vervaardigd. Traditionele dessins, patronen en vormen uit de verschillende culturen zijn opnieuw vormgeven maar vaak nog met de hand gemaakt. Dat maakt deze Moederdag cadeaus persoonlijk en uniek.

Knipoog naar de consumptiemaatschappij
Iedereen kent de saaie geribbelde plastic koffiebekers die je na eenmalig gebruik kunt weggooien. Voor producent Midaya Ceramics uit Sri Lanka zag de uitdaging om ze te transformeren tot duurzame, vrolijk gekleurde ‘funny senseo’ bekers. Mét ribbels én deuk. Een met de hand gemaakte beker met humor, als knipoog naar de consumptiemaatschappij. De bekers worden met de hand gemaakt in een fabriek in Pannipitya, een dorpje ten zuidoosten van Colombo. Een familiebedrijf waar zo’n 400 mensen werken. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de zoon van de oprichter. De productie van één beker neemt dan ook zo’n drie dagen in beslag. Wat begint met het gieten van klei in een mal van poreus steen. De klei moet ongeveer 3 uur uitharden, waarna de mal wordt gebroken en de eerste vorm van de beker zichtbaar wordt.


Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland en in 2009 voor de derde achtereenvolgende keer verkozen tot Beste Cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kunststukje, De Hoelem - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...