Wiron vergeet te winnen
Uitgegeven op 03-04-2010 om 21:39  |  link  |  bewaar  |  print

OUDKARSPEL - In een wisselvallige wedstrijd, is Wiron er niet in geslaagde de verdiende drie punten mee naar Den Oever te nemen. Vanwege het paasweekend speelde Wiron vandaag om 17.00 uur in Oudkarspel waar de wedstrijd tegen DTS op het programma stond. Het thuisduel tegen deze ploeg werd nog met een geflatteerde 6-1 verloren. Wiron streed dus voor revanche. Wiron streed ook voor de periode, aangezien beide ploegen er goed voor staan voor de tweede periode. Bij winst vandaag tegen DTS en winst tegen Sint Boys over twee weken zou de periodetitel een feit zijn.

Koos Hidden kon weer beschikken over Dennis Veldhuis, Johan Tijsen en Cees van Eekelen. Eerstgenoemde is hersteld van een vervelende bovenbeenblessure, terwijl Tijsen en van Eekelen terugkeren na een schorsing.

Wiron start iets sterker aan het duellen liet direct zien met niets minder dan drie punten genoegen te willen nemen. Het eerste wapenfeit kwam in de tiende minuut op naam van Cees van Eekelen, zijn poging ging echter over het doel. DTS leek hier wat wakker van te schrikken en begon wat feller en directer te spelen. Dit zorgde vier minuten later al voor een doelpunt voor de thuisploeg. Uit een onverdiend gekregen corner sprong een DTS aanvaller hoger dan zijn directe bewaker, die hij overigens met twee handen op de grond hield, waardoor de bal bij een medespeler belandde die de bal tegen de touwen werkte.

Het spel bleef wat onstuimig en over en weer kwamen er een aantal kleine kansjes. Menigmaal kwam de eindpass niet aan, of was de aanvaller niet scherp genoeg om tot echt noemenswaardige kansen te komen. Er werd dan ook met een 1-0 stand begonnen aan de rust.

Mark Meijer kwam tweede helft voor Joris Bootsman, die met een enkelblessure in de kleedkamers achterbleef. Mark Meijer kwam op de plek van Robin Meilink, die een linie opschoof en de rechtshalf positie mocht vervullen. Deze omzetting leek zijn vruchten af te werken; Wiron startte tweede helft veel feller dan zijn opponent en liet zien dat ze niet naar Oudkarpsel waren gekomen om met een 1-0 verlies het paasweekend in te gaan.

Voorin lukte het Cees van Eekelen en Dennis de Visser echter niet om potten te breken, waardoor zij in de 65e minuut, beiden, plaats mochten maken voor Roy Kort en Kees Jan Bakker. Kees Jan Bakker kwam verdedigend te spelen op de plaats van Klaas de Haan, die op zijn beurt de plaats van Robin Meilink ging vervullen. Meilink nam door deze verschuivingen plaats op de spitspositie.

Deze wissel leek direct zijn vruchten af te werpen. Een diepe cross pass van Perry Manshanden belandde voor de voeten van Roy Kort, zijn vuurpijl belandde echter aan de verkeerde kant van het net waardoor de achterstond vooralsnog bleef staan. Een tiental minuten later was het wel raak. Een goede pass van Klaas de Haan belandde voor de voeten van Robin Meilink, die met zijn doelpunt de gelijkmaker op zijn naam schreef.

Met nog een kwartier te spelen leek Wiron nog genoeg tijd te hebben om de winnende te kunnen scoren. Echter geen van de geboden kansen werd met positief resultaat afgesloten. Was het de ene keer Roy Kort die de buitenkant van de paal raakte, dan was het de andere keer wel een ongelukkige eindpass die Wiron van het scoren afhield.

Waar Wiron voor de wedstrijd nog de touwtjes in eigen handen had wat betreft de periodetitel, heeft het door dit gelijkspel deze spreekwoordelijke touwtjes ‘verloren’. Con Zelo en DTS hebben beiden 12 punten uit 6 wedstrijden, terwijl Wiron nu gelijk staat met VZV dat 11 punten behaalde uit 6 wedstrijden.

Paasmaandag hoeft Wiron niet aan te treden, eerstvolgende wedstrijd is volgende week zondag tegen het hoog geklasseerde Texel ’94 dat zich inmiddels de derde positie stevig in handen heeft.