Dames 1 Tonegido Kampioen, nu met verslag
Uitgegeven op 22-03-2010 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Het eerste damesteam van Tonegido is kampioen geworden in de zaal. Zij komen uit in de tweede klasse van de regio Noord-Holland-Noord. In een goed gevulde sporthal aan de Belterlaan won Tonegido met grote cijfers van Lacom. Het werd 25-9 voor Tonegido, na een 17-2 ruststand.

Afbeelding Mamo grafisch werk

In de kleedkamer kregen de dames van coach Douwe de Jonge te horen dat zij niet te makkelijk over de wedstrijd moesten denken en direct druk moesten zetten in de aanval bij Lacom. Dit deden de meiden dan ook. Lacom had geen antwoord op de snelle uitbraken en goede combinaties van Tonegido en keek in korte tijd al tegen een grote achterstand aan. Middenopbouwspeelster Karin van Hoesel en opbouwspeelster Franciska Prins namen het meerendeel van de doelpunten voor hun rekening deze zondag. Enkele dames hadden last van de zenuwen, want open kansen werden gemist. Dit was echter niet cruciaal want zij gingen de rust in met een stand van 17-2.

De tweede helft was minder spectaculair en Tonegido was minder scherp dan de eerste helft. Zij speelden elkaar slecht aan en leden veel balverlies. In de verdediging werd ook niet meer goed gecommuniceerd en de meiden van Lacom kregen dan ook nog de kans op te scoren. Voor de volle tribunes in de sporthal aan de Belterlaan was het in zijn geheel geen spannende wedstrijd, maar de massale opkomst gaf de meiden toch iets extra’s mee in deze wedstrijd. Zij wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 25-9 en de ontlading en blijdschap was dan ook groot bij de dames. Zij maken zich nu op voor de tweede helft van de buitencompetitie. In deze competitie komen zij uit in de promotieklasse en hopen daar meer punten te pakken dan de eerste helft van het seizoen. Zij staan namelijk op de een na laatste plaats en willen dit zeker recht gaan zetten.

Scores: Franciska Prins (6x), Karin van Hoesel (5x), Eefje Kuitert, Melissa Boersen, Annelore Koster en Janice Buijs (allen 3x) en Sandra Boonacker (2x).

Het begin, presentatie aan het publiek.

Janice Buis maakt een punt.

Sandra Boonacker schiet op doel.

Melissa Boersen maakte mooie punten vandaag.

Annelore Koster in actie. Annelore schrijft iedere wedstrijd een mooi verslag voor ons.

De speelsters worden - over en weer - stevig aangepakt.

Handbal van hoog niveau op Wieringen.

Franciska Prins is de topschutter bij Dames 1

Hier komt Franciska hoog boven de verdediging uit om vervolgens de bal hard in het net te doen laten verdwijnen.

De ontlading en blijdschap was groot na de wedstrijd. Omdat Tonegido een grote voorsprong nam in de eerste helft was de wedstrijd niet spannend. Het massaal opgekomen publiek genoot wel van het mooie spel van de Wieringers.