Wiron pakt drie belangrijke punten
Uitgegeven op 08-03-2010 om 21:22  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - In een matig duel is Wiron erin geslaagd om een belangrijke slag te slaan in het rechter rijtje van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart uit ’t Zand lukte het de Oeversen om een zwaarbevochten 1-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden.

Het was even wennen voor Wiron, niet alleen vanwege de lange winterstop was het spel de eerste tien minuten erg onwennig, maar ook door het opvallend aantal absenten waardoor er vele verschuivingen verschuivingen hadden moeten plaatsvinden. Vanwege de schorsingen van Cees van Eekelen en Joris Bootsman en de blessures van Johan Tijsen, Jorrit Bakker, Nordin Elaazize en Richard Hegeman moest Koos Hidden zondagmiddag improviseren.

Wiron nam na een tiental minuten wat de overhand en durfde wat meer initiatief te tonen. Vanaf dit moment kwamen ook de eerste kansen, echter voor uitgespeelde mogelijkheden kon dit niet zorgen. De eerste kans voor Geel Zwart kwam na een minuut of twintig, maar ook deze kon niet voor echt gevaar zorgen. De eerste doelkans voor Wiron was in de vijfentwintigste minuut voor Stefan Veldhuis, met een goede redding kon de keeper van Geel Zwart de voorsprong van Wiron echter voorkomen.

Vijf minuten later was het wel raak.De jonge Dennis de Visser wist zijn prachtige rush vanaf de rechtsbackpositie met een doelpunt te belonen, (1-0). Wiron probeerde na deze openingstreffer de rust te bewaren en niet te gehaast op zoek te gaan naar de verdubbeling van de score. Dit kwam echter het veldspel niet ten goede, voor de neutrale toeschouwers zal het dan ook geen mooie wedstrijd geweest zijn. Het laatste kwartier werd het spel wat slordig, wat de eerste kaart opleverde voor Perry Manshanden die moest corrigeren om een snelle uitbraak van Geel Zwart te voorkomen. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Geel Zwart om op gelijke hoogte te komen. Een uiterste strekking van Dennis Veldhuis zorgde er echter voor dat de juichende handen weer naar beneden konden en dat de hekkensluiter met een 1-0 achterstand de kleedkamer op mocht zoeken.

De tweede helft leek Wiron weer het heft in eigen handen te nemen en dit leverde een vijftal minuten na rust direct een goede kans op. Deze prima aanval, met goed voorbereidend werk van Mark Schouwenaar, kon echter niet bijgeschreven worden bij het scoretotaal waardoor de minieme voorsprong voor Wiron behouden bleef. Wiron bleef de bovenliggende partij, maar de voorsprong kon vooralsnog niet verdubbeld worden. Ook Stefan Veldhuis slaagde hier niet in, zijn schot belandde echter op de lat. Na een uur spelen werd de moegestreden Dennis de Visser gewisseld voor Sebas de Jong die voor wat meer aanvallende dreiging moest zorgen.

Het spelbeeld veranderde, Geel Zwart kwam wat meer in de wedstrijd, Wiron liet de touwtjes iets meer vieren en liet toe dat Geel Zwart vanuit de tweede lijn het een aantal keer mocht proberen. Echter zonder succes. Met enkele counters kon Wiron echter ook niet voor gevaar zorgen, het geluk en de precisie om de laatste pass goed te spelen ontbraken waardoor er geen doelpuntrijke kansen ontstonden.

Cornelis Loonstra werd in de 75e minuut vervangen door Kees Jan Bakker, waardoor Mark Schouwenaar via enkele omschuivingen de plek van Loonstra over nam en Bakker op de linkshalf positie kwam te spelen. Vijf minuten later werd Roy Kort gewisseld voor Marco Veldhuis. Kort werd gewisseld vanwege een gemene actie, buiten het zicht van de scheidsrechter, op zijn tegenstander waardoor Marco Veldhuis zijn debuut kon maken in de hoofdmacht van Wiron. Voordat deze wissel plaats kon vinden werd Dennis Veldhuis voor de laatste keer op de proef gesteld, een Geel Zwart aanvaller wist in een één op één duel Veldhuis echter niet te passeren.

De laatste tien minuten konden beide ploegen niet meer voor groot gevaar zorgen, waardoor Wiron voor de tweede achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd met een 1-0 voorsprong afsloot. Waar het de vorige wedstrijd Duinrand S was die met een 1-0 nederlaag het veld mocht verlaten was het ditmaal dus Geel Zwart die Wiron niet van de winst af kon houden.

Volgende week staat de derby tegen Succes op het programma. Wederom een thuiswedstrijd voor Wiron waarin ze, bij winst, vrijwel zeker de degradatiezone gedag zeggen.
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters