NEGEN GEMEENTEN SLUITEN CONTRACTEN AF MET RE¤NTEGRATIE
Uitgegeven op 03-02-2003 om 08:07  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef - Op vrijdag 31 januari 2003 ondertekenen de bestuurders van negen gemeenten in de Kop van Noord Holland contracten voor de inkoop van re´ntegratietrajecten bij twee private bedrijven: TMP Worldwide en IWA Wurkympuls.
De contracten zijn het resultaat van een informele samenwerking waarbij de gemeenten Anna Paulowna, Den Helder, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Texel, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe als aanbestedende dienst een Europese aanbestedingsprocedure hebben doorlopen.
Op 1 januari 2002 is de wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (de wet Suwi) ingevoerd. Met de invoering van deze wet zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de re´ntegratie van uitkeringsgerechtigden, niet uitkeringsgerechtigden en personen met een uitkering op grond van de Algemene nabestaanden wet. Inwoners van de gemeenten die tot de doelgroepen behoren kunnen een beroep doen op de gemeenten voor onder andere training en scholing, zodat terugkeer op de arbeidsmarkt mogelijk wordt.
De wet Suwi dwingt de gemeenten in de rol van opdrachtgever voor re´ntegratie en verplicht heb de re´ntegratie aan te besteden conform (Europese) regelgeving. Hierbij moet er sprake zijn van transparante en objectieve procedures. Ook in de branche van re´ntegratiebedrijven moet marktwerking ontstaan.
De gemeenten streven naar een maximaal resultaat waarbij de werkzoekende centraal staat en niet het traject. Van de re´ntegratiebedrijven wordt dan ook maatwerk verwacht. De gemeenten hebben 950 trajecten ingekocht waarvan circa 500 voor de gemeente Den Helder.
De negen gemeenten uit de Kop van Noord Holland hebben samengewerkt om de re´ntegratietrajecten gezamenlijk in te kopen. Regionaal inkopen en samenwerken levert meerdere voordelen op:
Het gezamenlijk op (grotere) schaal inkopen levert niet alleen efficiency voordelen op zoals specifieke inkoopdeskundigheid, het versterken van de onderhandelingspositie en het reduceren en beter managen van bestuurlijke, financiŰle en uitvoeringsrisico's. Het versterkt ook de samenwerking tussen de gemeenten in de regio en maakt goede afstemming van arbeidsmarktbeleid mogelijk.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Max - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...