Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 18-02-2010 om 10:00  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De gemeente Wieringen maakt het volgende bekend.





OPENBARE VERGADERINGEN RAADSFRACTIES WIERINGEN FEBRUARI 2010


VVD 22 februari commissiekamer gemeentehuis aanvang 19.30 uur
CDA 23 februari commissiekamer gemeentehuis aanvang 19.30 uur
WR05 vervalt
PvdA vervalt

BOUWEN EN WONEN
Ontvangen aanvragen bouwvergunning
ontvangen 12 februari 2010:
- het gedeeltelijk vergroten van het bijgebouw/aanbouw op het perceel van Hengelstraat 37, 1777 BJ te Hippolytushoef (lichte bouwaanvraag BL-2010-008);

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning
ontvangen 16 februari 2010:
- het geheel slopen van de plafonds en dakkapel en het gedeeltelijk slopen van de
binnenwanden en aanbouw op het perceel Molgerdijk 25, 1779 GA te Den Oever (aanvraag
sloopvergunning SL-2010-001).

C. Verleende bouwvergunning
Besloten op 16 februari 2010:
- het legaliseren van het plaatsen van een dakkapel en 2 bergingen op het perceel Haventerrein
6, 1779 GS te Den Oever (reguliere bouwvergunning 2009-101);
- het verplaatsen van een fietsenstalling en materiaal berging op het perceel Haventerrein 1,
1779 GS te Den Oever (lichte bouwvergunning 2009-102).

D. Verleende sloopvergunning
Besloten op 16 februari 2010:
- het verwijderen van een uit golfplaten bestaand dak op het perceel Hofstraat 21, 1779 CA te
Den oever (sloopvergunning S2009-019).

E. Ingetrokken bouwaanvraag
- het oprichten van een garage / berging op het perceel Westerlanderweg 62, 1778 KM te
Westerland (lichte bouwaanvraag 2008-127).
De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien bij de afdeling Grondgebiedzaken in het gemeentehuis (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). We zijn geopend op maandag tussen 17.00 uur en 19.00 uur, buiten deze avondopenstelling dient u een afspraak te maken.
Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.
Tegen de onder C, D en E genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.
Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227-594357.

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
• K. Keijzer, Belt 52, 1777 HJ te Hippolytushoef voor het kappen van 2 kastanjebomen in de voortuin van perceel Belt 52 te Hippolytushoef.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 5 maart 2010 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

KAPVERGUNNING VERLEEND
Burgemeester en wethouders van Wieringen hebben kapvergunning verleend aan:
• J. Tijsen, Laan Bloys van Treslong 31, 1779 BA Den Oever voor het kappen van 1 kastanjeboom op het perceel Laan Bloys van Treslong 31 te Den Oever;
• H. Milder, Van Pomerenstraat 5, 1777 BG Hippolytushoef voor het kappen van 1 berk op het perceel Van Pomerenstraat 5 te Hippolytushoef.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Burgemeester en wethouders van Wieringen hebben kapvergunning verleend aan:
• Woningbouwvereniging Beter Wonen, Kerkplein 29, 1777 CD Hippolytushoef voor het kappen van alle bomen op en rondom het perceel van De Kule 25 te Den Oever i.v.m. de aldaar te realiseren nieuwbouw.
Dit onder de volgende voorwaarden:
• er mag niet eerder gekapt worden dan dat onherroepelijk is beslist op het beroep tegen het bouwplan en realisering van het bouwplan daadwerkelijk plaats kan vinden;
• bomen op terrein van de gemeente niet gekapt mogen worden voordat overeenstemming betreffende overdracht van deze grond tussen gemeente en W.b.v. Beter Wonen plaats heeft gevonden;
• er mogen geen bomen gekapt worden binnen de bezwarentermijn van 6 weken na publicatie van de kapvergunning;
• bomen die niet in de weg staan voor realisering van dit bouwplan moeten gespaard en tijdens de bouw beschermd worden tegen beschadiging. Dit in overleg met de gemeente (op straffe van herplantplicht van een boom met dezelfde stamdiameter).

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 9 februari 2010 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende ontheffing ex art. 4.1.5 APV verleend voor het ten gehore brengen van muziek tijdens de te houden skateday op 3 mei 2010;
 Verleende ontheffing ex art. 4.1.5 APV van het verbod voor het gebruik van een geluidsinstallatie op 27 februari 2010 aan de PvdA t.b.v. gebruik geluidsinstallatie;
 Verleende vergunning ex art. 2.1.5.1 APV aan Wieringen ’05 en PvdA voor het tijdelijk plaatsen van verkiezingsborden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen;
 Verleende vergunning ex art. 34 BABW aan Ondernemersvereniging Midden- en West Wieringen voor het afsluiten van de straten Hoofdstraat, Kerkplein en Parklaan t.b.v.de markten: 2 april 2010 Paasmarkt; 2 mei 2010 Tuinmarkt; 14 mei 2010 Jaarmarkt; 21 augustus 2010 Outletmarkt en 29 oktober 2010 Halloweenmarkt. Tevens het parkeerterrein achter het gemeentehuis aan de Elft 15 tijdens de Halloweenmarkt ter beschikking gesteld;
 Verleende vergunning aan Aannemersbedrijf Plaisier voor een reconstructie van een hoofdwaterleiding Pieter Maatsstraat te Hippolytushoef.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 9 februari 2010 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende vergunning ex art. 2.2.2 APV aan Jongerenwerk Wieringen voor het organiseren van een skateday op 3 mei 2010 voor de jeugd;
 Verleende vergunning ex art. 5.2.4 APV aan Ondernemersvereniging Midden- en West Wieringen voor het organiseren van diverse markten: 2 april 2010 Paasmarkt; 2 mei 2010 Tuinmarkt; 14 mei 2010 Jaarmarkt; 21 augustus 2010 Outletmarkt en 29 oktober 2010 Halloweenmarkt.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WIERINGEN WIJST EROP DAT OP BASIS VAN DE ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING EEN SUBSIDIEAANVRAAG VOOR HET JAAR 2011 VÓÓR 1 APRIL A.S. MOET WORDEN INGEDIEND.

Wie al subsidie krijgt, zal binnenkort een aanvraagformulier per post ontvangen.

Heeft u dit formulier (niet) meer, dan kunt u dit downloaden via de gemeentelijke website:

Voor meer informatie kunt u iedere maandag contact opnemen met mevr. Trees ten Wolde, te bereiken op telefoonnummer 0227-594943.


INBRENG VAN ENTHOUSIASTE WANDELAARS WIERINGEN EN WIERINGERMEER GEZOCHT:
Landschap Noord-Holland is op zoek naar vergeten ‘kerke- en schoolpaden’ en nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland. Hiervoor vragen wij uw kennis en inbreng op speciale bijeenkomsten.

Landschap Noord-Holland gaat starten met het inventariseren van wandelmogelijkheden in de Kop van Noord-Holland. Samen met Landschapsbeheer Groningen en Friesland wordt gezocht naar een doorgaand wandelpad door de waddenzone, het ‘Waddenwandelpad’. Aan dit pad kunnen kortere ‘ommetjes’ worden vastgeknoopt. Op bijeenkomsten in de Kop van Noord-Holland, die in maart plaats gaan vinden, wil Landschap Noord-Holland inventariseren waar in de regio behoefte is aan nieuwe wandelpaden.

De beleving van het landschap wordt door Landschap Noord-Holland aangemoedigd. Door in je eigen omgeving, of juist ergens waar je onbekend bent, te gaan wandelen op fietsen, ervaar je deze leefomgeving op zijn best. Door het openstellen van natuurgebieden en wandelpaden krijgt iedereen de kans om dat landschap van dichtbij te bekijken.

Dit was reden voor Landschap Noord-Holland om in te haken bij een wandelproject ten behoeve van de verbetering van de recreatieve wandelmogelijkheden in de waddenregio. De aandacht ligt op de gemeenten die grenzen aan het waddengebied, zijnde Texel, Den Helder, Anna Paulowna, Wieringen en de Wieringermeer. Vanuit het Waddenfonds en de provincie Noord-Holland is subsidie beschikbaar gesteld om het wandelen in deze regio een impuls te geven.

Zelf wandelroutes aanmelden
Op dinsdagavond 9 maart wordt door Landschap Noord-Holland een bijeenkomst gehouden voor de gemeente Wieringen in Stroe. Op donderdag 18 maart zal de bijeenkomst voor de Wieringermeer in Wieringerwerf plaatsvinden. In de eerste week van maart vinden bijeenkomsten voor en Helder en Anna Paulowna plaats. Op deze avonden krijgt u uitleg over de voortgang van het project en kunt u in kleinere groepen aangeven op kaart waar u nog oude wandelroutes weet of waar u juist nieuwe routes zou willen zien. Hieruit wordt een wandel-wensenlijstje samengesteld. Wanneer u bij deze avond aanwezig wilt zijn, meldt u aan via 088-0064449 of de e-mail op: info@landschapnoordholland.nl. U krijgt dan de exacte tijd en locatie in een bevestiging toegestuurd.

Wilt u meer informatie, belt u dan projectleider Arthur Schaafsma van Landschap Noord-Holland op nummer 088-0064449.

Hippolytushoef, 19 februari 2010
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester


(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Te koop Skoda Citigo
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Het Hoekje jaren zeventig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...