Koken met Magda, duivelse stoofpot "Devil in Disguise"Uitgegeven op 16-01-2010 om 19:06 |
link |
bewaar |
print Wieringen - Voor deze aflevering hebben wij echt Wieringer scharrelvarkensvlees gekocht bij Slagerij Neidhöfer in Den Oever. Dit vlees komt bij Gerrit van der Berg op Stroe vandaan. Gerrit is fan van Elvis, Hij imiteert deze artiest ook wel. Legendarisch is zijn optreden tijdens de Stroeër avond.
Het beste varkensvlees komt van Wieringen zelf. Slagerij Neidhöfer verkoopt het in Den Oever.
Een lust voor het oog, het assortiment bij Slagerij Neidhöfer.
Duivelse pot
1 pond varkensvlees in blokjes
250 gram champignons in plakjes
5 el tomatenketchup
5 el azijn
5 el ketjap asin
1 tl sambal
2 grote gesnipperde uien
1 el pindakaas
125 gr boter
1 zakje Conimex nasikruiden
Uiteraard was het koksmaatje ook weer aanwezig in Brandend Zand.
Boter smelten, vlees aanbraden. Dan alle ingrediënten toevoegen en met deksel op de pan ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
Lekker met stokbrood erbij.
Dit is een snel en makkelijk recept.
Ook handig met een verjaardag en voor grotere groepen willen dan Verdubbel je gewoon alle hoeveelheden.