Mooie verhalen in de Michaëlskerk van Oosterland
Uitgegeven op 11-01-2010 om 12:02  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - ¨Op verhaal komen” heet de serie vertellingen die elke derde zondag van de maand plaats vinden in de Michaëlskerk van Oosterland. Elke bezoeker is het er over eens: deze stokoude tufstenen kerk, uit de vroeg1 12e eeuw, is het ideale decor voor vertellingen in de namiddag. Als het licht door de Romaanse vensters langzaam milder wordt en de kaarsen branden.

Op zondag 17 januari om 17.00 uur komt theoloog en rasverteller Karen Hagg aan het woord met twee korte verhalen: “Van bomen en de dingen die voorbij gaan” – een verhaal van Claudia Mulder- en “Kwade gedachten” van Annie M.G. Schmidt.

Waarom is het zo moeilijk om je tekortkomingen nuchter onder ogen te zien? Waarom lijkt het leven van een ander altijd mooier, zonniger of volmaakter? Veel mensen worstelen met die vraag. Ze kunnen maar niet tevreden zijn met zichzelf en voelen zich daardoor doodongelukkig. Maar het kan ook anders: waarom is de ander nooit goed genoeg en niet zo volmaakt als ik ben? In twee prachtige vertellingen komen deze vragen aan de orde.

De verhalen in Oosterland zijn altijd gevat in bijpassende muziek, deze keer verzorgd door een houtblazerstrio dat bestaat uit: Trudy Manshanden – fluit; Bert Ligteringen – klarinet – en Wout de Ruyter – fagot. Zij versterken de sfeer in de verhalen met muziek van Frantisek Dusek, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven.

De entree is voor volwassen slechts 4,50 euro en voor kinderen 2.50 euro, inclusief koffie/thee of limonade.

De kerk is verwarmd (erg prettig in deze tijd) en geopend vanaf 16.30 uur.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-