IJsbaan Westerland donderdag geopend
Uitgegeven op 25-12-2009 om 07:14  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De ijsbaan van Westerland is donderdagmiddag geopend. Zolang het ijs het volhoudt mag er geschaatst worden. Als de vlag in top hangt is de baan geopend.

Of de baan dit jaar verder nog geopend wordt is nog maar zeer de vraag. Hiervoor zijn de weersverwachtingen niet gunstig. Van een grote afstand kunt u de vlag zien wapperen. De ijsbaan is gelegen vlak onderaan de Waddenzeedijk ten noordwesten van Westerland. Op de nieuwe rotonde de afslag Molenveld en bij het verlaten van de rotonde direct linksaf slaan. U ziet in de verte dan de ijsbaan aan uw rechterhand liggen. Als u vervolgens de weg volgt en na de bocht rechtdoor richting de dijk rijdt, komt u bij de baan.

Helaas is de baan alweer gesloten. De voorzitter - Jaap Bregman - hoopt dat het nu een aantal dagen flink gaat dooien. Als het vervolgens weer gaat vriezen wordt het ijs prima. Het is dus weer even geduld hebben op koudere tijden.

Jan Visser de weerman:
Ook volgende week mogelijk weer sneeuw. Koude luchtlaag neemt weer in dikte toe.

Een persistente zuidelijke westcirculatie, een hoogterug die ter hoogte van IJsland uitgroeit tot een blokkade en een omvangrijk Atlantisch lagedrukgebied dat zich langzaam naar West-Europa verplaatst. Dat zijn de belangrijkste ‘smaakmakers’ op de verwachtingskaarten voor volgende week. Daardoor bij ons vanaf midden volgende week toenemende kans op neerslag. We geraken namelijk in het overgangsgebied tussen de kou in het noorden en de zachte lucht in het zuiden.
De neerslagkansen zijn over het algemeen groter in het zuiden dan in het noorden en afhankelijk van de dikte van de koude luchtlaag moet zeker ook met sneeuw rekening worden gehouden. Verder vanaf dinsdag toenemende winden uit oostelijke richtingen. Vorstiger wordt het, zoals het zich nu laat aanzien, vooral begin januari. De koude luchtlaag lijkt dan duidelijk dikker te zullen worden. Kortom we zijn nog niet van deze winter af.

bron: www.janvissersweer.nlDe vlag wordt gehesen, ten teken dat de baan geopend is. Foto's Robert Tijsen.
Met dank aan Robert Tijsen die deze foto's gestuurd heeft van de Ijsbaan van de Westerlander IJsclub.En Barry Klein bedankt voor deze drie foto's. De baan is in ieder geval groot genoeg!
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierdijk informatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...