Wiron houdt met negen man knap stand tegen Duinrand S 1-0 winst, nu met verslag
Uitgegeven op 13-12-2009 om 17:10  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – MET EEN 1 - 0 voorsprong moest Wiron met negen man de laatste 30 minuten een 1-0 voorsprong vast zien te houden. Dit lukte de mannen uit Den Oever door er met meer dan 100% voor te gaan. Een prima en verdiende overwinning voor Wiron.


Stefan Veldhuis zijn goal was voldoende.

Een zeer tevreden Koos Hidden, zijn ploeg pakte drie punten met negen man nadat er geheel onterecht twee spelers het veld moesten ruimen.

Nadat Joris Bootsman onderuit gehaald werd, maakte hij in zijn val per ongeluk een trappende beweging. De slecht-fluitende scheidsrechter gaf Joris direct rood. Cees van Eekelen ging hierop verhaal halen en mocht ook met rood vertrekken. Wiron bleef zogezegd knap op de been en pakte door het doelpunt van Stefan Veldhuis drie kostbare punten.

Wiron sterker én slimmer dan Duinrand S

Wiron heeft zijn laatste competititiewedstrijd voor de winterstop met een positief resultaat afgesloten. Wiron liet tegenstander Duinrand S geen enkel moment in hun beoogde spel komen, waardoor het enige doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Stefan Veldhuis, als winnende bestempeld kon worden.

Door afwezigheid van Jorrit Bakker, een enkelblessure van Richard Hegeman en de schorsing van Johan Tijsen zag trainer Koos Hidden zich genoodzaakt enkele verschuivingen toe te passen binnen het elftal. Ricardo de Vries mocht zijn eerste basisplek verwelkomen, Klaas de Haan werd gepositioneerd op de plek van Tijsen, Perry Manshanden nam de plek van Hegeman in en door enkele andere verschuivingen kon ook Arno Buiten zijn eerste wedstrijd sinds maanden spelen.

Waar Wiron in de uitwedstrijd tegen Duinrand een 0-1 voorsprong in rook op zag gaan en met een 2-1 verlies het veld verliet, wisten ze ditmaal dat ze tot het eindsignaal moesten blijven vechten; Niet wetende dat er ook daadwerkelijk op hun krachtenreserves een beroep gedaan zou worden door het uitsluiten van zowel Joris Bootsman als Cees van Eekelen.

De vele verschuivingen in de selectie leek het elftal van Koos Hidden geen parten te spelen. Wiron kwam fel uit de startblokken en liet direct zien geen angst te hebben voor de bezoekers uit Schoorl, die toch een aantal plaatsjes hoger staan. Er werd direct goed de combinatie gezocht wat resulteerde in een aantal halve kansjes. Door meerdere keren goed doorkoppen van Cees van Eekelen kon er echter ook met de lange bal gevaar gesticht worden voor het Duinrand doel. Zo ook na twintig minuten spelen, goed doorkoppen van Cees van Eekelen zorgde ervoor dat Stefan Veldhuis alleen door mocht op de keeper van Duinrand. Ongehinderd leek hij de 1-0 binnen te tikken, ware het niet dat een Duinrand verdediger hem even buiten het strafschopgebied aan zijn shirtje trok waardoor het hem onmogelijk werd gemaakt zijn weg te vervolgen. Waar een ieder de rode kaart al denkbeeldig in de lucht zag gaan, besloot de scheidsrechter echter de rode kaart, ditmaal, op zak te houden en de verdediger een gele kaart te geven. De vrije trap die hierop volgde kon door Mark Schouwenaar niet tot doelpunt verwerkt worden.

Een aantal minuten later was het echter wel raak. Een goede aanval van de mannen uit den Oever belandde bij Cees van Eekelen, die met een bekeken pass Stefan Veldhuis in staat stelde de 1-0 tegen de touwen te werken.

Even leek Duinrand op te schrikken van de achterstand. Maar verder dan een voorzet die op de lat belandde en een kans van een meter of drie die door een goede reflex van keeper Veldhuis geparreerd werd kwamen de heren uit Schoorl echter niet waardoor er met een 1-0 stand gerust kon worden.

In de eerste minuten na rust een iets sterker Duinrand. Echte kansen leverde dit echter niet op. Op het moment dat het jonge Wiron elftal zich enigszins leek te herpakken gebeurde er iets wat het spelbeeld drastisch zou veranderen tot eenrichtingsverkeer naar het Wiron doel. Er werd een overtreding gemaakt op Joris Bootsman, waarna diezelfde Bootsman een directe rode kaart kreeg omdat hij, in zijn val, een trappende beweging gemaakt zou hebben richting zijn tegenstander. Cees van Eekelen ging hierop verhaal halen bij de scheidsrechter en zag tot zijn verbazing dat hij ook een rode kaart ontving. Met nog een half uur te spelen moest Wiron met een negental verder en zich beperken tot verdedigen om zo de voorsprong te behouden.

Een half uur lang heeft Duinrand middels voorzetten en enkele schoten getracht nog verandering tebrengen in de stand. Met twee man minder zou het nog moeilijk moeten worden voor Wiron. Duinrand kon echter geen potten breken waardoor de aanvallen die enigszins gevaarlijk werden als plaagstootjes afgedaan konden worden. Door goed verdedigingswerk van het centrale verdedigingsduo, bestaande uit Cornelis Loonstra en Mark Schouwenaar en goed optreden van de backs Arno Buiten en Ricardo de Vries kon Duinrand niet eenmaal écht gevaarlijk worden.

Het Wiron publiek hielp hun ploeg, door middel van het aanmoedigen en het juichen voor goede verdedigende acties, richting de finish. Door middel van 200% inzet, de wil om te winnen en misschien wel een beetje geluk bleef Wiron overeind tot het laatste fluitsignaal waardoor Wiron met een goed gevoel de winterstop ingaat. Wiron mag zich tevens ook de eerste ploeg noemen die Duinrand van scoren af wist te houden, wat gezien de stand en het verschil in punten toch wel een groots compliment gezien mag worden.

24 januari staat de eerstvolgende wedstrijd voor Wiron op de planning tegen Sint Boys. De verwachting is echter dat de heren uit den Oever al een week eerder uit de winterslaap moeten komen om de afgelaste wedstrijd tegen DTS in te halen.Op deze foto doet Cees van Eekelen nog mee. Zijn rode kaart was te....

Joris Bootsman wordt onderuit gehaald, zijn voet is al uit balans getikt. Hierna werd het nog ruim een half uur warm in een koud Den Oever.

En toen waren er nog maar negen.....

Iedereen zette zich voor de volle 100% in, ook de jonge Klaas de Haan.

Met negen man wordt het druk voor het doel.

Vijf minuten voor tijd mocht Stefan een publiekswissel ontvangen.

Perry Manshanden, steeds vaker in de basis.

Cornelis Loonstra had zijn handen vol.

Dennis kreeg het druk maar hoefde geen stunten uit te halen. De redactie hoopt dat hij in alle drukte het verhaal nog uit zijn pen kan toveren.

"Alle hens aan dek!" Voor een vissersdorp geen enkel probleem vanmiddag. De scheidsrechter ging zonder vis naar huis.

Reportage mogelijk gemaakt door Garage Klein Oosterland.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Actueel...
30-03-2020 Tommie vindt mensen erg spannend
30-03-2020 Ouderen en minder validen toch in beweging met tips Team Sportservice
30-03-2020 Afgelaste evenementen
29-03-2020 Garnalenvissers willen de regie
29-03-2020 Schepelingen in quarantaine op Wieringen
28-03-2020 Wie zijn het? Foto van het weekend
28-03-2020 Overleden, mevrouw Baijs - Verblauw
27-03-2020 Historisch verhaal De visser
27-03-2020 Dubbele match Hollands Kroonse Uitdaging
27-03-2020 Wat is een refurbished iPhone en wat zijn de voordelen?
27-03-2020 Zorgen over op komst zijnde verhuizing Noorderlicht bewoners naar Molenweid
27-03-2020 Microsoft steunt initiatieven in de strijd tegen het Corona-virus
27-03-2020 GroenLinks stelt vragen over toezichthouder Wmo
26-03-2020 Inzamelactie medische hulpmiddelen in Anna Paulowna ook een groot succes
26-03-2020 Quatre-mains op Lutje
26-03-2020 Op berenjacht in Den Oever
26-03-2020 Wooncompagnie scherpt Corona maatregelen verder aan
26-03-2020 150 jaar Knipscheer-orgel
26-03-2020 Omring verbindt vrijwilligers met medewerkers
26-03-2020 Regionaal bedrijfsleven en VNO NCW nemen afstand van aanpak RES
26-03-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
26-03-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
26-03-2020 Kukel afhaalservice
26-03-2020 Kerknieuws
25-03-2020 Senioren doen massaal een hoortest
25-03-2020 Nu in 't Theeater: Cadeautasje
25-03-2020 Straks ook een oplaadpunt OV-kaart in Den Oever bij Smultaria
25-03-2020 ZeeVerse Vismarkt zaterdag geopend
25-03-2020 Wat doet u om de tijd door te komen?
25-03-2020 Rondje om
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anne Heinz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...