Koken met Magda, ovenschotel van kabeljauw met camembertUitgegeven op 12-12-2009 om 05:45 |
link |
bewaar |
printWIERINGEN - Deze keer maakt Magda Kuipers een lekkere ovenschotel klaar van verse kabeljauwfilet met camembert en dille. Een gerecht dat u in een handomdraai op tafel tovert. Het smaakt heerlijk.
Uiteraard ging het team eerst om boodschappen. Bij vishandel 't Vishoekje haalden wij bij Richard Hegeman een pond verse kabeljauwfilet. Nog altijd is vis niet zo in de Hollandse keuken terug te vinden. Dat is jammer, want vis is gezond en kan in veel variaties bereid worden. Gerechten met vis zijn vaak snel te bereiden. En waar kan je het beste aan vis komen? Juist, hier op Wieringen.
De verse kabeljauwfilet werd bij 't Vishoekje gekocht. Als het bloed op de filet mooi rood van kleur is, is de vis supervers. Als het bloed bruin wordt, dan ligt de vis al even.
Ingrediënten;
*250 gram kabeljauwfilet per persoon,
*een camembert kaasje van zo'n 250 gram,
*boter, paneermeel, bosje dille, peper en zout.
Vet een ovenschaal in met boter.
Peper en zout op de vis en in de schaal leggen.
Snijd de kaas in plakken, verdeel deze over de vis en strooi hier een dun laagje paneermeel op.
Verdeel toefjes boter over de vis en strooi de fijngehakte dille erover heen.
De vis ongeveer 20 tot 30 minuten in een oven van 200 graden laten gaar worden. Prik even de vis open om te zien of deze gaar is. Voor de liefhebber een drupje citroensap erover sprenkelen. Serveren met stokbrood en kruidenboter of met een lekkere aardappel puree en gekookte worteltjes.
Met de kok aan tafel, dan moet het smaken! En dat deed het.
Wijbrand was ook deze keer paraat om te helpen met de afwas in de keuken van Brasserij Brandend Zand. Wij bedanken Edwin Wittink weer voor het beschikbaar stellen van de ruimte.
De volgende keer gaan wij op bezoek in Den Oever bij Slagerij Neidhöfer. Daar haalt Magda echt Wieringer Varkensscharrelvlees voor een "Devil in disguise"! stoofpotje van varkensvlees van de Wieringer Elvis.
Kabeljauw 100 gram voor € 1,95