Lily Nieuwenhuizen is de Held van Noord-Holland
Uitgegeven op 01-12-2009 om 18:32  |  link  |  bewaar  |  print

NOORD - HOLLAND - Lily Nieuwenhuizen uit Lisserbroek is door de bewoners van Noord-Holland uitgeroepen tot grootste held van de provincie. Dat maakte Henny Huisman bekend tijdens de finale van het televisieprogramma ‘Noord-Hollandse Helden’. Lily is al jaren de drijvende kracht achter het Adamas Inloophuis voor kankerpatienten.

Lily richtte het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep op. Hier vinden mensen met kanker en hun naasten steun. Lily overwon zelf kanker. Tijdens de spannende finale kreeg zij de meeste stemmen van de bewoners van Noord-Holland. Haar directe opvolgers waren Aty Leegwater, die zich inzet voor AIDS-baby’s in Afrika, zwemkampioene Mirjam de Koning-Peper en Luc Smit, die de kerk- en steenuil voor uitsterven behoedt.

Lily won naast de titel ook nog een heldenpenning en een cheque ter waarde van 1.500 euro. Dit bedrag komt ten goede aan een modeshow voor vrouwen die borstkanker hebben of de ziekte hebben overwonnen. “Het is voor de vrouwen erg belangrijk om op deze manier de wereld in te stappen en zich zelfs met een borstprothese weer op en top vrouw te durven voelen,” aldus Lily Nieuwenhuizen.

Noord-Hollandse Helden is het nieuwe televisieprogramma van RTV Noord-Holland over Noord-Hollanders die een ‘heldendaad’ hebben verricht. Het wordt mogelijk gemaakt door extra financiering van de provincie Noord-Holland. Rob Meerhof, gedeputeerde Zorg van de provincie Noord-Holland: “Mooi om te zien dat zoveel Noord-Hollanders zich inzetten voor zoveel verschillende goede doelen. Veiligheid, zorg, sport: allemaal terreinen waar ook de provincie werkzaam is. Ik kan me vinden in de keuze van de stemmers. Ik ben zeer onder de indruk van Lily’s verhaal.”

Bewoners van de provincie Noord-Holland mochten een held voordragen en nomineren. Dit leverde honderden aanmeldingen op. Uiteindelijk maakten zestien Noord-Hollanders kans op de titel van Noord-Hollandse held. In een reeks van acht afleveringen werden zij geportretteerd. Het programma werd gepresenteerd door Henny Huisman en geproduceerd door CCCP TV. De finale is terug te zien op onze website:

http://Klik hier om de uitzending te bekijken

Zie ook de website www.rtvnh.nl of www.noordhollandsehelden.nl

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Fok en Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...