Structureel tekort nekt Tonegido (update, nu met wedstrijdverslag)
Uitgegeven op 23-11-2009 om 14:10  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Maar liefs 3 van de 10 spelers van Heren 1 van Tonegido waren afwezig voor de thuiswedstrijd tegen Smeeing/BDC uit Bussum. De drie invallers van Heren 2 konden niet voorkomen dat Tonegido tekort kwam tegen het effectieve BDC. De Wieringers compenseerde het verlies van spelers nog aardig maar gaf in de laatste fase de wedstrijd simpel uit handen 22-26.


Helaas voor Tonegido werden niet alle strafworpen benut.

Kees Rotgans, Wesley Gangelhof en Bart de Vries werden aan de selectie van Heren 1 toegevoegd om het nog tot een volledig team te laten komen. Maar duidelijk was wel dat de heren met een personele, kwalitatieve, onderbezetting zitten. Daar de heren op hoog landelijk niveau spelen, wat al een prestatie op zich is voor de kleine club, moet er elke week vol aan de bak. Bij het uitvallen van enkele spelers zit Tonegido direct in de problemen.Tonegido kon in de beginfase bij blijven 4-5 maar moest al snel het initiatief aan de gasten overlaten 4-9. Toch wist de thuisploeg een inhaalslag te maken. Verrassend kwam Tonegido terug door snelle breaks en een aantal benutte strafworpen. Met het ingaan van de rust wist de thuisploeg het verschil naar een overbrugbare 11-14 te brengen.

Tonegido had het zwaar. BDC kon met de brede selectie druk blijven houden op Tonegido. De tweede helft was er een met ups and down voor de groenhemden. Als snel verloor Tonegido de aansluiting door slordig balverlies 12-17. Topscoorder Gijs Bakker kon vandaag niet wat hij normaal met speels gemak doet; doelpunten maken. Vandaag moesten de anderen het verschil maken, Maar door het ontbreken van 3 basisspelers konden de overige teamleden dit ook niet de hele wedstrijd volhouden. Mede door het goede optreden van keeper Rick Idema kwam Tonegido tot velen verbazing terug tot 19-19. Helaas kwam Tonegido na deze goede fase adem tekort en gaf het eigenlijk te makkelijk de wedstrijd op door individuele fouten. Mede door missen van drie strafworpen in de tweede helft was de einduitslag van 22-26 een teleurstellend feit.
Roeiend met de riemen die men heeft doet het team het al jaren lang prima op dit hoge niveau. Het ontbreken van een aantal extra manschappen kan Tonegido helpen om deze wedstrijden winnend af te kunnen sluiten en in de top van de landelijke regio mee te draaien.

Sebas Jellema 6, Nathan Krom 3, Gijs Bakker 3, Jacob Engel 3, Kees Rotgans 3, Wesley Gangelhof 2, Stefan Baars 1, Bart de Vries 1


(Een verslag plaatsen wij bij dit artikel zodra deze bij ons binnen is.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Carnaval 1983 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...