Sportkoepel Belterlaan Sport
Uitgegeven op 13-11-2009 om 21:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op uitnodiging van de gemeente Wieringen werd er medio oktober 2008 voor de derde keer gesproken over het oprichten van een Sportkoepel (zoals Omniworld in Almere).

Betrokken partijen hebben reeds meerdere malen getracht de handen ineen te slaan echter zonder resultaat. Door verstoorde verhoudingen uit het verleden, sentimenten, emoties binnen verenigingen en heel veel oud zeer konden de partijen het niet eens worden. Inmiddels is de website www.belterlaansport.nl uitgebracht.

Vele bestuurs samenstellingen bij verschillende verenigingen zorgden voor een sportief bestaan op gespannen voet. Dit resulteerde in een voor vele visuele onsportieve verhouding. Achterstallig onderhoud en zelfs geen investeringen meer voor de sportverenigingen aan de Belterlaan zijn hier, volgens de Sportkoepel, de gevolgen van.

Nu vele jaren later lijkt het echter dat dit de laatste kans is voor deze verenigingen. Voordat de gemeentelijke herindeling plaats gaat vinden - medio 2012 - zou het wenselijk zijn dat de Wieringer Sporters nog zelf kunnen beslissen over hun toekomst. Nieuwe besturen zijn aangetreden, eerbied voor alle vrijwilligers en vele veteranen zouden zeker nog tot vele emoties leiden. Echter er is nog n kans om de handen in een te slaan. Deze kans moet nu worden gepakt voordat de Provincie gaat zeggen dat alle verenigingen alleen nog op een nieuwe accomodatie verder mogen in de bestaande vorm.

Waarom de Belterlaan?

De politiek op Wieringen heeft in een rapport gekozen om de plannen van uitbreiding in het Noorden te laten varen. Financieel onhaalbaar en onzekerheid i.v.m. de aanstaande herindeling. B & W van Wieringen en de gemeenteraad hebben zich in 2008 uitgesproken voor het bestaande complex met zijn vele facetten van sport te handhaven en de accommodaties op te knappen. De aantrekkingskracht van dit complex met zijn nostalgische ligging en de entourage zorgen voor grote inspiratie bij de plannenmakers van iedere verenging. Veel bloed zweet en tranen liggen aan de Belterlaan. Generaties lang wordt er al de Wieringer Sporter besproken. Vele grote namen passeren de revue, de kantine en zijn vele gezellige middagen.

Nu is het zeker niet de bedoeling dat dit verloren gaat echter het is wel het plan om dit ook voor de opvolgende generatie vast te leggen zodat kinderen en kleinkinderen van ons nog veel plezier aan de Belterlaan kunnen beleven. De aantrekkingskracht van de Belterlaan wil men uitbreiden tot ver buiten de huidige gemeente. Een gezamenlijk complex voor alle takken van sport die op Wieringen worden gespeeld. En visie en willen winnen en kunnen verliezen lijkt het motto van de plannenmakers. Een duurzame visie die men met alle verenigingen wil uitstralen. Niet alleen op sportief vlak maar ook op maatschappelijk vlak. De Sportkoepel spreekt de hoop uit dat deze visie de sporters aanspreekt en zien ze graag dat de Belterlaan voor vele generatie sportplezier behouden blijft. (Tekst: Arjen van Wieringen)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...