Tonegido dames 1 in het nieuw gestoken door Café Tante Pietje starten met winst in nieuwe tenue
Uitgegeven op 01-11-2009 om 13:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Wekelijks zitten er veel speelsters van Tonegido dames 1 gezellig in het café van Bob en José in Den Oever. Reden voor de eigenaren van café Tante Pietje om de handbalsters in het nieuw te steken. Bovendien willen Bob en José zo laten zien dat zij een café voor heel Wieringen zijn.

Dames 1 Tonegido presenteerden de nieuwe kleding. Het gehele tenue is vernieuwd, inclusief de jacks. De naam van de sponsor staat op de rugzijde afgedrukt.

Nieuwe shirtsponsor inspireert dames 1 Tonegido.

In de eerste thuiswedstrijd speelden de dames voor de eerste keer in de prachtige nieuwe tenues. Sponsoren Bob en José Schuiling van Café Tante Pietje uit Den Oever staken de dames volledig in het nieuw.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of de gasten uit Zwaag mochten al een strafworp nemen. Na een zevental minuten wist ook Tonegido een gaatje te vinden bij de goede keepster van de tegenpartij. Eefje Kuitert zette de 1 – 1 op het scorebord. Middels een mooie break out, van dezelfde speelster, kwam de thuisploeg op voorsprong.
Vervolgens had Westfriezen het initiatief en kwam zelfs op 2 – 3 voor.
De linkshandige Annelore Koster bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Zwaar gehinderd wist Franciska Prins de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. Vervolgens wist keepster Melania de Bie een strafworp te stoppen. Dit inspireerde de ploeg, die via doelpunten van Eefje Kuitert ( 2 maal ), Karin van Hoesel en andermaal Franciska Prins uitliep naar een 8 – 3 voorsprong. Het laatste woord oor de rust was aan de gasten. De rust kwam met 8 – 4.
Na de rust was het direct Franciska Prins weer, die de marge op vijf zette. Tonegido bleef duidelijk de sterkste en de op de cirkel vrijgespeelde Janice Buijs verhoogde de score. Twee scores van Franciska Prins, waarvan één uit een strafworp braken het laatste verzet van de tegenstander. In deze fase bleek ook Bianca Kort een betrouwbare sluitpost. Middels mooie reddingen hield ze de ploeg goed op de been.
De wedstrijd golfde op en neer, maar Tonegido ging beter met de kansen om. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd. Met nog tien minuten te gaan nam Melania de Bie de plaats over onder lat en dat deed ze prima. Ze wist o.a. een goede break out van Westfriezen onschadelijk te maken. Inmiddels is de voorsprong al opgelopen tot een marge van 10 punten (22-12) Zoals op de tribune werd opgemerkt kwam de eindstand met 10 bier verschil tot stand In de laatste seconden kreeg Vera Hille nog een prachtige break aangespeeld, die helaas op de paal eindigde.
De dames van Tonegido continueren hiermee de goed ingezette start van de zaalcompetitie. We hopen, dat de nieuwe kleding ook voor de komende wedstrijden de goede inspiratie blijft bieden. De scores kwamen op naam van Francisa Prins (8), Eefje Kuitert (5), Annelore Koster (4), Karin van Hoesel en Vera Hille (beiden 2) en Janice Buijs. Het talrijke publiek kon terugzien op een mooie wedstrijd.