Plannen Corvus Corone Keizerspoeldijk staan op omvallen
Uitgegeven op 30-10-2009 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Er lijkt geen meerderheid in de raad te zijn om de plannen van Corvus Corone aan de Keizerspoeldijk te Oosterland te steunen. Het waterschap heeft ernstige bezwaren en gemeenteraadsleden zien de jaarlijks terugkerende kosten van 6000 Euro niet zitten.

Het ziet er somber uit voor het mooie plan dat is ingediend naar aanleiding van een oproep vanuit het Waddenfonds. Het plan van Corvus Corone i.s.m. Landschapszorg Wieringen ziet er goed uit, maar het waterschap stelt eisen aan de binnenkant van de zeedijk. Het plan lijkt nu gedoemd te mislukken. Een meerderheid van de raad staat niet meer achter dit plan. Jaap Koorn (VVD) "De 6000 Euro aan onderhoudskosten komen voor rekening van de gemeenschap, en wie garandeert ons dat aan alle eisen voor de subsidie voldaan kan worden. Als de subsidiegevers zelf de regels kunnen vormen, kunnen wij nog wel eens van een koude kermis thuiskomen".

Zo stelt het waterschap dat er op 100 meter van het hart van de dijk geen moeras/dras-gebied mag ontstaan. Dit is nu juist de kern van dit plan.


Het mooie plan lijkt op de tekentafel te sterven.


Pier Hoitinga (WR05) vroeg zich af waarom het Kraaiengat ("Kroaiegat") wel kan bestaan en dit plan geen doorgang kan vinden. Geen slapende honden wakker maken Pier!

Er is ook veel onrust onder de bestuurders betreffende het schor achter de dijk in Den Oever. Er zijn organisaties die het schor wensen af te sluiten voor het publiek. Hoitinga vroeg aan zijn collega-raadsleden om zich hier collectief tegen te verzetten. Burgemeester Van Kampen zei tegen de aanwezigen dat zij zich zal blijven inzetten in Den Haag om onze wensen bij de landelijke bestuurders onder de aandacht te brengen.


Op weg naar huis na de vergadering stond er hier en daar al veel plastic klaar langs de weg. Wel goed, maar eigenlijk te vroeg....
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Witte Zwaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...