Danny Bleek sluit kampioenschap af met podiumplaats
Uitgegeven op 27-10-2009 om 04:44  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN/HIPPOLYTUSHOEF - 27 Het laatste raceweekend van de Benelux Racing League heeft Danny Bleek op TT-Circuit Assen afgesloten met een tweede plaats. Tevens liet de 23-jarige rijder uit Hippolytushoef in de eerste wedstrijd de snelste raceronde noteren en bleek hij één van de smaakmakers van de chaotische tweede wedstrijd. “De auto was perfect en de races geweldig”, vatte Bleek kort samen.

fotograaf Gregory Eyckmans

Net als bij aanvang van eerdere wedstrijden was Danny Bleek in tegenstelling tot de concurrentie niet in staat om voorbereidende trainingkilometers af te leggen. “Dan heb je direct weer een achterstand”, zei de Wieringer die met eigen kennis en goed teamwork flink aan de slag moest. Eén hindernis moest worden opgelost, want door problemen met de afstelling van de BRL Light-bolide bleek een zesde tijd in de kwalificatie voor even het maximaal haalbare.

Er werd vervolgens flink gesleuteld aan de auto, waardoor het onderstuurprobleem dankzij een vakkundig staaltje werk van het team werd verholpen. Dit bracht Bleek genoeg snelheid om in de eerste wedstrijd zijn potentie te tonen. In de chaotische openingsronde hield de snelle rijder zich staande en bezette vervolgens de vierde plaats algemeen. Daarna richtte Danny zijn vizier op een podiumplaats. “Eén voor één pakte ik ze, maar we lieten elkaar wel leven. Inhalen op Assen is vanwege de lay-out van het circuit lastig, maar proberen kan altijd”, zei de coureur die het in de slotfase de kopman nog erg lastig maakte. Uiteindelijk kwam Bleek een tiende van een seconde te kort voor de zege, maar de snelste raceronde had hij in ieder geval op zak.

De afsluitende wedstrijd van het seizoen ging gepaard met veel positiewisselingen. Gestart vanaf de vijfde plaats viel Danny direct aan voor de vierde stek. Zowel voor als achter hem werd er fel om posities gestreden en een licht regenbuitje maakte de race nog spannender. Uiteindelijk passeerde Bleek als vierde de finishvlag. “Dit was een mooie race en een goede afsluiting van het seizoen. Ook de tweede plaats en een snelste raceronde in de eerste wedstrijd is een goed resultaat. Ik wil het team en mijn sponsors enorm bedanken voor al het werk en ondersteuning tijdens het afgelopen seizoen.”

Voor volgend jaar hoopt Danny Bleek een stap voorwaarts te maken door te racen in een nog snellere bolide. Danny Bleek wordt ondersteund door Biardo Survival Suits, Hippo Kart & Party Centre, Vishal Den Helder en Joey’s.(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mollenvangen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...