Zwerfexcursie langs strand, dijk en duin bij Den Helder
Uitgegeven op 27-10-2009 om 15:05  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Op zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur organiseert Landschap Noord Holland een aantrekkelijke zwerftocht door de afwisselende natuur bij Den Helder. De gids loopt met u door de Grafelijkheidsduinen en gaat via het strand en de vloedlijn weer met u terug.

De herfst is een prachtige periode om de natuur te beleven. Zo worden er soms heel bijzondere zeevogels gezien zoals roodkeelduiker, zeekoet of zwarte zee-eend. Ook typische kustbewoners als steenloper en drieteenstrandloper zal men vast tegenkomen op deze wandeling. Bijzonder is de paarse strandloper die zich de laatste tijd regelmatig laat zien. En tussen het aanspoelsel doet men dikwijls verrassende ontdekkingen. Als u een verrekijker heeft, raadt men u aan deze mee te nemen. Na afloop is er voor de deelnemers warme chocolademelk op het kantoor om de excursie in stijl af te sluiten.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-006 44 55. De kosten bedragen 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen 3,50 en kinderen tot 12 jaar 2,50. Startpunt is het kantoor van Landschap Noord-Holland te Huisduinen aan de Zeeweg 12, 1783 BW Den Helder.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...