Geldautomaatdieven actief op Wieringen
Uitgegeven op 21-10-2009 om 18:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Maandagochtend vroeg werd een inwoner geconfronteerd met een vreemd staaltje diefstal. Het betrof echter geen "Skimmen", u kunt gerust pinnen, controleer ALTIJD of er geen vreemde onderdelen aan de automaat bevestigd zijn.

Onverlaten (criminelen) hadden bij de ABN AMRO Bank de uitgiftesleuf van de geldautomaat afgeplakt met een metalen strip. Zo kan men niet bij het gepinde geld komen nadat men de pas heeft uitgenomen. Het betreft hier dus niet het zogenaamde "Skimmen". Bij "Skimmen" worden de gegevens van de pas gebruikt om op een later tijdstip geld van rekeningen te stelen. Dat was hier dus niet het geval. Het slachtoffer heeft ons wel een mail gestuurd met daarop zijn relaas van het voorval.

Uit de mail van de lezer:
Gisterenmorgen (19 oktober 2009) overkwam mij het volgende: Ik was op weg naar mijn werk in Den Helder, en dacht ik pin ff bij de ABN AMRO in Hippolytushoef. Ik doe mijn ABN/AMRO pas in de machine, zie geen verdacht skim apparaatjes op de automaat. Ik pin € 50,- en het scherm geeft "Transactie voltooid" aan. Ik hoorde dat het geld werd uitgeteld door de bekende geluidjes alvorens het naar buiten komt. Echter dat laatste vond niet plaats, want wat schetst mijn verbazing, er zat een bijna identiek kleurig plaatje over de uitgiftelade geplakt. Lijmresten op het paneel eronder had mij alert kunnen maken hierop, maar ik heb nooit naar dat laatje gekeken. Pogingen om het plaatje te verwijderen mislukten, want dit zat muurvast.

Vervolgens meteen ABN/AMRO gebeld om hen te waarschuwen dat deze machine gemanipuleerd was en niet kon uitbetalen aan de rechtmatige eigenaar. Ondertussen het niet vertrouwend op dat plein om 05:40 uur, want misschien schuilen de daders achter mij om straks achter mij mijn zuur verdiende geld op te halen. Op mijn werk werd ik even later opgebeld door de dienstdoende agenten, welke bij de automaat stonden, waar zoals verwacht het plaatje verwijderd bleek te zijn. En natuurlijk van mijn geld geen spoor. Vervolgens een klacht ingediend over het gebeuren bij de ABN/AMRO bank, welke er mee aan de slag gaan. Videobeelden moeten uitwijsen dat voor en na mij de verdachte personen het plaatje moeten hebben aangebracht dan wel weer verwijderd. En dan is het nog maar de vraag of men herkenbaar in beeld zullen komen.


Skimmen
Skimmen (ook: skimming) is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiėren van pinpas- of creditcardgegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiėren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie over skimmen klik hier.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...