Klinkende overwinning Heren 1 (veld) Tonegido
Uitgegeven op 19-10-2009 om 20:53  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - In de laatste wedstrijd van dit veldseizoen kwamen de heren van coach Piet Steigstra tot een ruime overwinning op CSV uit Castricum. De ploeg uit Hippolytushoef miste vaste keeper Cor Steigstra, die van een heerlijke vakantie geniet. Joost Klein was zijn vervanger en hij deed dat verdienstelijk.

Daarnaast maakte de 14 jarige Sietze Bakker, overgekomen van BKC zijn debuut. De eerste helft kende een gelijkopgaande strijd. Tonegido had telkens de voorsprong en CSV probeerde langszij te blijven. Opvallend aan Tonegido zijde waren de vele uitgespeelde kansen, die diverse spelers vanaf de cirkel en hoeken liet scoren. M.n. Melvin en Wesley Gangelhof scoorden veelvuldig.

De tweede lijn met routiniers als Gert Jan Poort en Cees Rotgans liet niet onbetuigd en toonden hun ervaring en overzicht. De eerste helft eindigde met een 16 -15 voorsprong voor de thuisclub. Na de rust ging de strijd gelijk op en kwam CSV zelfs op een 17 – 19 voorsprong. Hierna de koek voor de gasten op. Gelijkmatig bouwde Tonegido de voorsprong op. CSV miste veel kansen. Het natte veld en de gladde bal was daar mogelijk debet aan. Het deerde de heren van Tonegido echter niet. De gehele ploeg kwam tot scoren. Schoten uit de tweede lijn van Martijn Waterberg en de hoekspelers Niels Meerman en ook de jeugdige Sietze Bakker dreven de score tot een groot verschil op. De goed leidende scheidsrechter Zuurbier had dan ook geen moeilijke middag en hoefde nauwelijks straffen uit te delen. De eindstand kwam met 34 – 23. Hierdoor komen de heren op 8 punten uit acht wedstrijden en behouden zij een solide plaats in de middenmoot van de eerste klasse.