Lezing over reizen in China bij KopGroep Bibliotheken
Uitgegeven op 29-10-2009 om 21:22  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Inge Jansen houdt dinsdagavond 3 november de lezing ‘Een reis van duizend mijl, reizen in China’ in de bibliotheek van Wieringerwerf.

"Een reis van duizend mijl begint met een eerste stap", zo luidt een Chinees spreekwoord. Sinologe Inge Jansen zette haar eerste stap in China in 1993 en bij die ene stap bleef het niet.

Inmiddels heeft zij duizenden kilometers kriskras door dit immense land afgelegd, langs de Zijderoute in het verre westen tot de uitgestrekte graslanden van Binnen-Mongolië en de drukke metropolen Shanghai, Guangzhou en Beijing, waar zij een jaar woonde. Alle reiservaringen resulteerden in een schat aan persoonlijke reisverhalen, ontelbare foto’s en in de publicatie van drie reisgidsen in de Dominicus-reeks over China, Beijing en Shanghai.

Tijdens deze lezing neemt Inge Jansen u mee op reis. Aan de hand van mooi beeldmateriaal vertelt zij over de uitgestrektheid van het land, de grote verschillen tussen het leven in de stad en op het platteland, de verschillende bevolkingsgroepen, het reizen in China per bus, boot, trein en vliegtuig, de indrukwekkende hoeveelheid bezienswaardigheden en de omgang met de bevolking. Uiteraard is er ook aandacht voor Shanghai en de Wereldexpositie, die van 1 mei tot en met 31 oktober 2010 in deze miljoenenstad wordt gehouden.

Lezing van Inge Jansen op 3 november bij KopGroep Bibliotheken, Loggersplein 4, Wieringerwerf, aanvang 20.00 uur. Reserveren gewenst. Toegangskaarten € 6,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Reserveren kan telefonisch (0227) 601728 of per mail wieringerwerf@kopgroepbibliotheken.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...