Biljarten, Wieringer Kampioenschap, geweldig succes
Uitgegeven op 18-10-2009 om 19:59  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - In het Dorpshuis, Wieringer Kampioenschap Biljarten, voor de zevende keer een groot succes.


De prijswinnaars. V.l.n.r. Rits Poelman (derde), Peter Theunissen (tweede), Meinie Korf(eerste)en Jan Slijkerman (vierde).

Meinie Korf uit Hippolytushoef is dit jaar biljartkampioen van Wieringen geworden in het librespel. Meinie Korf versloeg in de finale van het driedaagse biljarttoernooi in Dorpshuis Hippolytushoef Peter Theunissen. Hij is de eerste kampioen, die de finale met een hoog gemiddelde bereikte en won. De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) kan terug kijken op een geslaagd en vooral sportief toernooi. Vierenveertig biljarters, onder wie twee dames, van tien verenigingen ontmoetten elkaar in het dorpshuis van Hippolytushoef voor de 7e editie van het biljarttoernooi.

Hoewel het een serieuze strijd om het Wieringer kampioenschap was, was er ook volop gezelligheid. Menig biljarter toog na een overwinning voldaan naar de bar en bestelde met de woorden: ,,Zo, nu een biertje, dat heb ik wel verdiend.’’ Ook het publiek wist de weg naar de speelzaal te vinden. Toeschouwers konden de partijen aan twee tafels dankzij elektronische scoreborden op de voet volgen. Zestien biljarters plaatsten zich na de poulewedstrijden, waarin iedere deelnemer drie partijen speelde, voor de kwart finales. Daarin sneuvelde titelverdediger Piet Dijkstra.

De belangstelling had zondagmiddag wat te lijden van concurrentie. De voetbalclubs Succes en Wiron speelden tijdens de finaleronden op het bijgelegen sportveld de traditionele eilandderby. In boeiende finalepartijen bonden vier biljarters de strijd aan om de titel. De thuis spelende vereniging RKBC was al op voorhand verzekerd van een plaats in de finale. Clubgenoten Jan Slijkerman en Peter Theunissen bonden in de halve finale de strijd aan. Theunissen had zich na drie partijen in de eerste ronde als 16e en laatste met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwart finales. Hij drong met clubgenoot Slijkerman wel door tot de halve finales, evenals Meinie Korf en Rits Poelman. Beide halve finales waren een walk over voor de winnaars. Meinie Korf en Peter Theunissen plaatsten zich schijnbaar moeiteloos voor de finale.

De finaleronden stonden onder leiding van bondsarbiter Piet Luiken. De troostfinale om de 3e en 4e plaats was tot de laatste stoot spannend. Rits Poelman van biljartclub ANBO maakte de partij uit, maar Jan Slijkerman van RKBC had de nastoot en moest één carambole maken. Hij miste en viel met zijn vierde plaats net buiten de prijzen. Meinie Korf en Peter Theunissen speelden een spannende finale. Korf moest 47 caramboles maken en Theunissen 21. De wedstrijd ging gelijk op, maar Meinie Korf van de Durpers uit Hippolytushoef besliste de partij met een knap punt op een moeilijke bal. Hij ontving uit handen van Ton Staats, voorzitter van de organiserende D.A.S., de wisselbeker. Hij mag die volgend jaar verdedigen in de achtste editie van het kampioenschap.

Wieringernieuws bedankt Bert Loos voor het verslag.


Spanning tijdens de finale, Peter Theunissen en Meinie Korf maakten er een spannende finale van.

Klasbak! De winnaar - Meinie Korf - de terechte winnaar namens De Durpers..

De eretribune.

De F-side.

De ontlading.

Fijn voor Rits, de derde plaats.

Advertentie
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rooie Jan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...