Wiron kan niet voor verassing zorgen
Uitgegeven op 13-10-2009 om 23:56  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - In een goede wedstrijd is het Wiron niet gelukt voor een stunt te zorgen tegen Con Zelo. Con Zelo dat na 5 wedstrijden nog ongeslagen is moest deze week echter veel moeite doen om de drie punten mee naar huis te nemen. Wederom een groot aantal spelers dat niet beschikbaar was voor Koos Hidden.

Evenals vorige week waren Nordin Elaazize, Jorrit Bakker, Dennis Veldhuis en Joris Bootsman nog geblesseerd. Waar Klaas de Haan, Richard Hegeman en Robin Meilink vorige week tegen VZV nog geblesseerd uitvielen stonden zij vandaag weer fit aan de aftrap.

Onder toeziend oog van zo’n 250 toeschouwers werd de wedstrijd afgewerkt op sportpark Wiron aan de Oosterkruisweg. Op een fikse regenbui in de rust na, bleef het de gehele wedstrijd droog waardoor het een aangename voetbal middag was.

Wiron begon goed aan de wedstrijd en dat leverde direct een aantal mogelijkheden op voor spits Stefan Veldhuis. Echter geen van deze kansen kon direct worden benut waardoor deze kansen afgedaan kunnen worden als plaagstootjes.

Con Zelo leek geen vuist te kunnen maken, op een enkele vrije trap na konden zij de eerste 20 minuten geen goede kans creëren. Dit lukte Wiron echter wel, het was Cees van Eekelen die een lange bal met zijn hoofd verlengde en zodoende Stefan Veldhuis in stelling kon brengen, deze kon de opgelegde kans echter niet verzilveren waardoor de stand onveranderd bleef.

Wiron liet Con Zelo hierna iets meer komen, wat direct een aantal kansen opleverde. Door middel van een aantal vrije trappen en corners testten de gasten uit Waarland de Wieringer defensie. Het bleef echter bij een enkele waarschuwing, maar Wiron kon wel direct zien dat zij op moesten passen voor de dode spelmomenten van Con Zelo.

10 minuten voor rust kwam dan eindelijk de beloning voor het goede spel voor Wiron. Het was Stefan Veldhuis die met een goede pass Richard Hegeman vrij voor de keeper zette, waarna Hegeman de bal door middel van een stift vakkundig over de keeper van Con Zelo wipte en zijn doelpunten totaal dit seizoen opkrikte tot vijf.

Waar Wiron de vorige keren dat zij scoorden vrijwel direct een tegentreffer moesten incasseren was het ditmaal Stefan Tijsen die vlak voor rust dit voorkwam. Door middel van wederom een vrije trap werd hij gedwongen de bal uit de boven hoek te halen, ditmaal met succes waardoor er gerust werd met een 1-0 voorsprong.

Na rust duurde het echter maar een tiental minuten voordat de voorsprong verloren ging. Na een goed uitgespeelde aanval belandde de bal voor de voeten van een vrije Con Zelo aanvaller, die geen moeite had met de afronding en zodoende de 1-1 op het scorebord zette.

Deze treffer leek Wiron hard te treffen, het goede spel van de vorige 55 minuten was eruit en Wiron begon zenuwachtiger te spelen. Vijf minuten na de tegentreffer greep Koos Hidden in. Hij verving de jonge Dennis de Visser voor de snelle en gevaarlijke Sebas de Jong. Het was vijf minuten later toen Wiron weer op voorsprong leek te komen. Een prachtig hakje van Cees van Eekelen zette Stefan Veldhuis alleen voor de keeper, die hierna met een bekeken schot de keeper passeerde. De treffer werd echter afgekeurd voor buitenspel waardoor de voorsprong vrijwel direct teniet gedaan werd.

Wiron bleef wat onwennig spelen waardoor het Con Zelo de mogelijkheid gaf om het initiatief naar zich toe te trekken. Na een aantal kansen over en weer was het Con Zelo dat een kwartier voor tijd Wiron op achterstand zette. Vanuit een corner werd een vrije Con Zelo aanvaller bereikt die zonder mededogen de 1-2 in het net kopte.

Wiron probeerde deze achterstand nog met vol overtuigen om te buigen, maar het kwam niet verder dan een aantal waarschuwingsschoten. Een vrije trap van Richard Hegeman kwam via een verdediger terug voor zijn voeten waardoor hij van een meter of 30 vrij uit kon halen, deze streper belandde echter recht op de keeper waardoor de 2-2 niet op het scorebord terecht kwam. Con Zelo leek in blessuretijd zelfs nog de 1-3 te scoren, het was echter Sebas de Jong die de bal met veel moeite nog van de doellijn wist te halen.

Een goede wedstrijd van Wiron. Waar echter een punt terecht was geweest voor de mannen uit den Oever, lukte het hen niet om deze te bemachtigen. Volgende week staat de derby tegen Succes op het programma. Hopen op mooi weer en een mooie uitslag.