Vastak vast bij Breezanddijk
Uitgegeven op 10-10-2009 om 00:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Afgelopen vrijdag ging de ‘pieper’ bij de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van station Den Oever tot drie keer toe. ’s Middags een keer alarm, wat enkele minuten later werd ingetrokken, maar ’s avonds was het tijd voor actie!

Afgelopen vrijdag was het voor de schippers en commissieleden vergaderingavond in het boothuis. Terwijl de koffiepot om 18.50 uur pruttelde begon de pager wild te piepen en te trillen bij de aanwezige schippers met de melding ‘vaartuig aan de grond, prio 2’.

Voor de aanwezigen in het boothuis reden genoeg om het protocol te starten; de Johanna Margareta laten zakken, de pakken aan en gaan!

Het Kustwachtcentrum, waarschijnlijk enigszins verbaasd omdat er binnen een minuut na alarmering al werd ingemeld, weet te vertellen dat er een jachtje ten oosten van Breezanddijk op de Waddenzee is vastgelopen in de meedogenloze Waddenprut.

Nadat er door de Stevinsluizen is geschut komt de Johanna Margareta rond 19.30 uur ter plaatse bij de zeilboot ‘Vastak’, waar het Terschellinger bergingsvaartuig ‘Tempest’ -welke bij toeval in de buurt was- al aanwezig was en het jachtje vlot trok.

Omdat er geen assistentie van de zijde van de KNRM hoefde te komen vertrok de reddingboot om 20.20 retour station, waar zij om 20.45 weer uitruk gereed in het boothuis lag.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1928 De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...